mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente pentru diferite boli
Index » Boli si tratamente » Tratamente pentru diferite boli
» Digestia

Digestia







Faza interdigesti a activitatii intestinale, este o faza speciala de curatire. Boli inflamatorii sau ulceratii si alte tulburari pot foarte probabil afecta tractul intestinal, daca intestinul nu reuseste sa duca la bun sfarsit aceasta faza de curatire, la sfarsitul fiecarei mese.
Tractul intestinal nu poate intra in aceasta faza de activitate, daca stomacul si intestinul subtire nu sunt golite de toata hrana si respectiv reziduurile alimentare. Imediat dupa terminarea miscarii tuturor reziduurilor alimentare din stomac si intestinul subtire in colon, tractul gastrointestinal superior intra in faza interdigesti. Aceasta faza este caracterizata printr-un ritm si o durata a activitatii diferite, cu o diferenta in marimea segmentului tractului intestinal implicat intr-un "l\" peristaltic. Secretia intestinului este diferita, dupa circulatia fluida de la suprafetele membranelor.
Multi oameni nu cunosc faza interdigesti, deoarece nu au niciodata stomacul gol, deci nici intestinul subtire. Mancatul intre mese sau la momente diferite (neregulat) forteaza intestinul sa lucreze continuu si sa fie lipsit de activitatea esentiala ele curatire din faza interdigesti. Dupa o masa obisnuita este nevoie de aproximativ patru ore pentru curatirea intestinului subtire, daca nu se mananca nimic intre mese. Consumarea de alimente sau bauturi nutritive intre mese intarzie golirea cu mai multe ore. Daca mancam inainte de culcare, putem fi siguri ca o parte din hrana se afla in tractul intestinal in timpul noptii si chiar in dimineata urmatoare.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor