mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente pentru diferite boli
Index » Boli si tratamente » Tratamente pentru diferite boli
» Acne vulgaris

Acne vulgaris







Acne vulgaris este, poate, cea mai raspandita boala de piele din Statele Unite. Fata, pieptul, umerit si spatele sunt principalele zone afectate. Desi acne vulgaris este, de obicei, benigna si limitata la anii adolescentei, forma clasica poate fi cronica, larg raspandita si desuranta. Unele studii recente isi manifesta indoiala cu prire !a legatura dintre acnee si alimentatie facand referire, de pilda, la ciocolata, grasimi, dulciuri. Majoritatea dermatologilor cu experienta si suferinzii de acnee vor fi, totusi, de acord cu necesitatea etarii acestor alimente.
La o populatie care consuma in proportie de 100% cantitati mari de astfel de alimente, nu ne putem astepta decat la niste variatii minore. De aceea, nu ar avea sens sa initiem vreun studiu statistic legat de acesti agenti vatamatori. Insa la eschimosi, de exemplu, care au consumat dulciuri putine sau deloc pana in 1950 - atunci avand loc o veriila explozie a consumului de dulciuri, de la 13 kilograme de zahar de persoana pe an, la 52 kilograme pe an, crestere la care s-a ajuns in opt ani, acneea are o incidenta de proportii epidemice.


TRATAMENT
1. Stresul poate juca un rol semnificativ in inrautatirea acneei. Neutralizati stresul prin exercitiu fizic in aer liber.
2. Curatand pielea la fiecare 46 de ore veti impiedica cresterea bactenana. Spalarea poate fi efectuata cu sau fara burete. Folosind apa calduta, frecati usor, dar ferm, spuma de sapun, timp de un minut. Clatiti tot cu apa calduta. Repetati spalarea.
3. Multe lotiuni si produse cosmetice pot contine substante chimice care pot agrava acneea. Dr. Nia K. Terezakis a constatat ca unele dintre cele mai populare produse comerciale pentru ingrijirea pielii pot fi cei mai mari novati in problemele pe care ie avem cu pielea. Dr. Terezakis propune ca tratament comprese cu amidon din porumb, bicarbonat de sodiu sau o combinatie din acestea doua.
4. In acelasi articol dr. Terezakis recomanda folosirea unei im-bracaminti din bumbac 100% si, de asemenea, lenjerie de pat din bumbac, in locul tesaturilor sintetice.
5. Nu stoarceti bubulitele si cosurile intrucat aceasta impinge adesea capul negru mai adanc, sub piele.
6. Samponati zona in fiecare seara sau de doua ori pe saptamana. Nu lasati parul sa atinga fata. Etati aceasta printr-o tunsoare scurta sau prin agrafe.


7. Nu va puneti mainile pe fata si nici macar nu atingeti fata cu degetele; folositi mereu o tesatura curata chiar si cand va scarpinati.
8. Soarele va ajuta impotriva acneei, crescand grasimea pielii prin epicheratina si prevenind blocajul glandelor de la suprafata. Este recomandat suficient soare pentru a induce o usoara roseata a pielii. Este de dorit relaxarea asociata cu plaja,
9. Sensibilitatea alimentara este o cauza cunoscuta pentru aparitia acneei.Laptele, ciocolata, nucile, arahidele si ouale sunt agenti vatamatori obisnuiti.
10. Restrictia la sare poate fi binefacatoare. Etati alimentele bogate in sodiu, cum ar fi cartofii prajiti sau cartofii pai, ketchup si produse lactate, pentru o perioada de proba de doua saptamani.
11. O dieta lipsita de grasimi ( Apendicele C) a fost apreciata ca binefacatoare.
12. Ceaiul Goldenseal, folosit la comprese, poate fi aplicat unor leziuni deschise.
13. Beti apa multa pentru a avea urina deschisa la culoare. Astfel, secretiile vor fi mai fluide si mai usor de eliminat.
14. Unii pot avea o eruptie de cosuri pe piele de la propria saliva care se scurge noaptea pe perna.


15. Etati gulerele stramte si caschetele.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor