Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
Constitutia neuroendocrino-imunologica a subiectului a fost clasificata de Liljequist in sase clase (. 23) atat in baza constitutiei hemato-gene cat si a celei limfatice.
» prima clasa: iris foarte fin si foarte solid atat de compact si dens incat pare de sticla. Este de o densitate uniforma si cu o pigmentatie omogena incat da impresia de sidef. in acest tip de iris foarte rar, nu se gaseste vreun semn ereditar sau medicamentos.
» a doua clasa: iris fin cu o textura stransa si compacta, asemanatoare irisului precedent dar cu o suprafata care pare acoperita de un val foarte usor.
» a treia clasa: iris obisnuit a carui textura este un pic mai rasfirata dar fibrele nu sunt separate.
» a patra clasa: iris grosolan in care fibrele incep sa apara la o distanta mare
» a cincia clasa: irisul vacuolar in care apar deschizaturi intre fibre ca dovada a bolilor dobandite sau ereditate
» a sasea clasa: irisul lacunar cu goluri mari care separa fibrele irisului in spatii lungi. Numeroase semne de boli dobandite sau ereditare.
Vacuolele si lacunele (ogive si cripte) a acestor ultime doua clase indica leziuni organice ereditare.
Conform lui Liijequist, studierea variatiilor de densitate a irisului la copii, de la nastere si pana la varsta de patru ani poate fi interesanta.Intre cele doua calitati ale irisului de-abia analizate, culoare si densitate, nu exista legaturi reale. in general, no{iunea de densitate a irisului este mai importanta decat coloratia; de fapt, un iris vacuolar sau lacunar (clasa cinci-sase) poate avea o prognoza nefarabila mai usor fata de o puternica coloratie toxica.