mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Oftalmologie
Index » Boli si tratamente » Oftalmologie
» Refractia

Refractia







Erorile de refractie isi au originea in tulburarile de forma si marime ale globului ocular. O refractie corecta depinde de distanta dintre cornee si retina, de curbura cristalinului si corneei.
Miopia. Globul ocular este prea lung. Pentru orice ochi, cu cat un obiect se apropie de ochi, cu atat imaginea lui se formeaza mai in spate. in cazul ochiului miopie, imaginea unui obiect apropiat se va forma pe retina, in timp ce pentru a focaliza corect imaginea obiectelor mai indepartate (a caror imagine se formeaza in fata retinei) este necesara utilizarea unor lentile conca.In cursul cresterii normale, modificarile in curbura globului ocular si a cristalinului compenseaza cresterea in lungime a globului ocular. in cazul copiilor miopi, acest fenomen nu se mai produce. Corneea si cristalinul nu asig/ira o compensare adecvata in timpul cresterii, asa incat miopia tinde sa se agraze odata cu inaintarea in varsta. Desi un numar mic de copii se nasc miopi, marea lor majoritate nu devin miopi pana in preajma varstei de 6 ani. Miopia se va agrava continuu pana la adolescenta, cand modificarile inceteaza la majoritatea pacientilor. De aceea, este important pentru copin cu miopie sa efectueze in mod regulat controale oftalmologice deoarece sunt necesare modificari ale ochelarilor: in unele cazuri aceste modificari se fac si la 6 luni. La persoanele in varsta agravarea miopiei poate indica dezvoltarea unei cataracte. La o mica proportie de adulti miopia determina consecinte gra mai tarziu, ca urmare a degenerescentei secundare a vitrosului si retinei care vor duce la agravarea tulburarilor de dere.


Hipermetropia. Se datoreaza unui glob ocular care este prea scurt. Obiectele aflate la distanta, care isi formeaza imaginea mai in fata vor putea fi, asadar, vazute in timp ce obiectele apropiate, care in conditii normale isi vor focaliza imaginea mai in spate si nu vor putea fi vazute clar. Ochiul este prevazut cu o lentila conxa pentru a focaliza imaginea obiectelor apropiate (atunci cand cristalinul se afla in repaus, el asigura focalizarea imaginii obiectelor apropiate). Cu varsta, cristalinul natural devine mai rigid si se deformeaza mai greu, ceea ce face ca focalizarea imaginii obiectelor apropiate sa se faca mai dificil - ca urmare cu varsta se dezvolta o hipermetropie (presbiopie) si sunt necesari ochelari pentru citit. Debutul acestor modificari cristaliniene se face in jurul varstei de 40 de ani si sunt complete in jurul varstei de 60 de ani. Hipermetropia se corecteaza cu lentile conxe care asigura formarea imaginii obiectelor apropiate pe retina.


Astigmatismul. Apare atunci cand corneea sau cristalinul nu au acelasi grad de curbura in orizontal si rtical, iar imaginea obiectelor apare distorsionata fie longitudinal, fie rtical. Lentilele corectoare compenseaza anomalia in mod corespunzator. Astigmatismul poate aparea izolat sau asociat cu miopia sau hipermetropia.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor