TIC - deprindere, obicei neplacut, pe care o capata cineva in mod inconstient
Ticurile apar cel mai frecvent la copii de varsta scolara si la adultii supusi la situatii de stress deosebite. Daca sunt extrem de intense, o consiliere psihologica si indicarea unor exercitii de relaxare interioara (ima-gerie mentala, rugaciune, meditatie), poate fi de mare ajutor. De asemenea, gasirea unei preocupari creative, tip desen, muzica, dans, constructii tip lego sau modelaj cu plastilina sau lut pot ajuta catre dirijarea atentiei si energiei persoane spre latura artistica.
Medicina naturala propune administrarea combinatiei dintre Extractul din muguri de Smochin - Ficus sectiunea MG=D1), 35-40 pic in apa, dimineata, cu efect
sedativ si relaxant si Extractul din muguri de Tei argintiu - Tilia tomentosa MG-D1, 35-40 pic in apa, seara, cu efect calmant si de inductie a somnului, timp de 1-2 luni. La acest tratament se va adauga remediul homeopatic indicat in urma consultatiei indiduale.
Pentru ticurile faciale, medicina naturala indica combinatia dintre Extractul din muguri de Artar - Acer campestre MC=D2, 35-40 pic in apa, dimineata, cu Extractul din muguri de Porumbar - Primus spinosa MG=D1, 35-40 pic in apa, la pranz si Extractul din muguri de Tei argintiu - Tilia tomentosa MG=D1, 35-40 pic in apa, seara, timp de 2-3 luni de zile.