orice infectie provocata de colibacil (E. coli); se localizeaza mai ales in aparatul digestiv si in aparatul genitourinar.
Medicina naturala are o schema extrem de eficienta asupra coli-bacilozei, care realizeaza o reechilibrare a florei normale a organismului, cu disparitia lenta si naturala a germenului E.coli.
Combinatia de Extract din mladite de Merisor - Vaccinium vitis iaaea MG=D1, 35-40 pic dimineata si Extract din mladite de Afin -Vaccinium myrtillus MG=D1, 35-40 pic la pranz, pe mancate, timp de 1-2 luni realizeaza un foarte bun echilibru al florei, fiind indicata de electie in colibaciloza intestinala. La aceasta schema se poate adauga cu rezultate bune Extract din muguri de Smochin - Ficus sectiunea MG=D1, cu efect relaxant, linistitor,
sedativ si anti-spastic intestinal.
Daca colibaciloza este la nil urinar, la schema de mai sus se va adauga Extract din mladite de Iarba neagra - Calluna vulgaris MG=D1 un foarte bun drenor cal, in caz de cistita colibacilara sau Extract din mladite de Ienupar - Juniperus communis MG=D1, un foarte bun drenor renal, in caz de colibaciloza urinara generalizata.
Acestor scheme li se pot adauga scheme
homeopatice cu efect tip drenor digestiv, ca Formulele lla (cu efect anti-spastic si anti-algic) si llb (cu efect anti-balonarc si acumulare de gaze), sau Formula 23 cate este un antispastic digesti.
Remediul homeopatic Colibacilinum 30CH, administrat 3 granule o data pe saptamana, 4-5 doze sau ocazional, functie de episoadele de infectii aparute, poate fi adaugat la oricare dintre schemele de mai sus.