FAR1NGITA, ACUTA, - inflamatie acuta a orofaringelui, numita si angina, cauzata de infectii rale, mai frecvent si uneori de infectii bacteriene
Durerea locala este accentuata la deglutitie si este insotita de semne generale mai mult sau mai putin marcate.
Este cea mai frecventa afectiune aparuta primavara si toamna in colectitatile de prescolari sau scolari. Substratul psihologic pe care apare
faringita acuta este legat de oboseala, supra-sol ici tare si ceva care sta in gat\", cum se intampla frecvent la copii si scolari (lectiile prea multe si programul prea incarcat le sta in gat\"). Pe un teren\" astfel pregatit, nu este prea greu pentru unul dintre numeroasele rusuri sa se grefeze si sa determine simptomatologia zgomotoasa.
Medicina naturala propune urmatoarea schema de tratament pentru faringita acuta:
Extract din mladite de Maces - Rosa canina MG=D1, 20-25 pic in apa, dimineata, Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=DAZ, 20-25 picaturi in apa pranz si Extract din muguri de Mesteacan - Betula verrucosa MG=D1, 20-25 picaturi in apa seara, timp de 7-l0 zile, alaturi de siropul Imunorezistan junior, 2-3 ml de 3 ori pe zi, 7-l0 zile.
Daca exista si o
tuse cu secretii deranjante sau un catar nazai adaugat, se poate inlocui mesteacanul din schema de mai sus cu Extractul din muguri de Carpen - Carpimts betulus MG=D1, 20-25 pic in apa, seara).In convalenscenta, dupa 7-l0 zile de tratament cu schema de mai sus, se administreaza Extract din muguri de Porumbar - Primus spinosa MG=D1, 30 pic in apa de 3 ori pe zi, 7-l0 zile. Acest preparat intareste organismul slabit de infectia rala, prene existenta tusei sau secretiilor nazale trenante si stimuleaza pofta de mancare.