mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Dictionar medical de gemoterapie
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia » Dictionar medical de gemoterapie
» Decalcifiere

Decalcifiere







diminuarea continutului in calciu din organism, in special din oase si dinti

Una din cauzele principale ale decalcificarii o reprezinta consumul de alimente procesate. Sucurile acidulate, in special, determina demine-ralizari masi si eliminari de calciu si magneziu din organism. Acelasi efect il au si cafeaua si nicotina. Asadar, o serie de obiceiuri alimentare au drept efect pierderi masi de calciu prin urina.
Stresul excesiv, epuizarea fizica sau intelectuala se pot insoti de efecte asemanatoare, iar daca sunt asociate cu regim alimentar deficitar, problema se accentueaza.
Principalul tratament ai decalcificarii il reprezinta regimul de viata regulat, mesele cu alimente cat mai naturale si bogate in minerale (in special radacinoase, precum morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa etc) si odihna peste noapte.
Medicina naturala propune combinatia dintre Extract din muguri de Brad - Abies pectinata MG-D1, 35-40 pic dimineata, Extract din mladite de Maces - Rosa canina MG-D1, 35A0 pic la pranz si Extract din muguri de Mesteacan - Betula rrucosa MG=D1, 35-40 pic seara, ,timp de 1-2 luni. La aceasta se pot asocia remedii homoeopatice tip Calcarea (functie de constitutia persoanei) sau preparate precum Apatit CH5 (fluoro-fosfat de calciu), in doze de 3 granule de 1-2 ori pe zi, perioade de 1-2 luni.
O alta sursa naturala si bine absorbita de calciu o reprezinta preparatele tip Melcalcin, cu miere si calciu sau alte combinatii intre calciu biologic (din coaja de ou sau din cochilie de scoica) si produse apicole.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor