tulburare afectiva care se caracterizeaza prin alterarea reglarii dispozitiei, comportamentului si a functiei afective
Tratamentul unei stari despresive este complex si de cele mai multe ori implica consiliere psihologica, care sprijina descoperirea de sine, sprijina identificarea aspectelor pozitive ale situatiei percepute ca fiind lipsite de speranta.
De ajutor in terapia unei depresii sunt si schimbarea activitatii, activitatea fizica si sportul, plimbarile in aer liber, meloterapia (ascultarea muzicii preferate) si orice alt fel de activitate creatoare (desenul, pictura, fotografia artistica, creatia de moda etc).
Medicina naturala propune o combinatie de preparate cu efect relaxant si usor sedativ. Se pot administra Extract din muguri de Mesteacan pufos - Betula pubescens MG=D1, 35-40 pic dimineata, combinat cu Extract din muguri de Smochin - Ficus sectiunea MG=D1, 35-40 pic la pranz si Extract din muguri de Tei argintiu - Titia tomentosa MG=Di, 35-40 pic seara, timp de 1-2 luni.
Daca exista si
tulburari de somn, in special dificultati de adormire, se pot asocia seara la culcare fie 10-l5 pic de tinctura de sunatoare, fie 3 granule de Alfa-alfa CH 5, fie alt remediu indicat de constitutia sau starea persoanei.
In situatii de suprasolicitare si oboseala extrema, insotite de stari depresive, combinatia de macerate glicerinice va contine fie Extract din muguri de Stejar - Qnerciis pedunculata MG=D1, fie Extract din mladite de Sequoia - Sequoia gigantea MG=DAZ, pentru imbunatatirea tonusului diurn. Un preparat fitorerapic ulii in imbunatatirea starii generale de oboseala este Energotonic, la adulti, cu varianta sa Energotonic junior la copii, administrat dimineata si combinat cu Extract din muguri de Tei argintiu - Tilia tomentosa MG=D1, seara, eme de 1-2 luni.