mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Dictionar medical de gemoterapie
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia » Dictionar medical de gemoterapie
» Meteorism

Meteorism







METEORISM - balonare, acumulare de gaze intestinale
Cele mai frecvente cauze de meteorism sunt cele alimentare. Consumul de alimente sau lichide prea acide, amestecul alimentelor, excesul de proteine animale, combinatiile neinspirate pot duce la aparitia tulburarilor de flora intestinala locala.
Mesele pe fuga, discutiile in timpul meselor sau starile de stres intense in timpul luarii mesei farizeaza aceste tulburari.
De aceea, principalul tratament al meteorismului intestinal este alimentatia corecta: mese reguiate, seTvite intr-o atmosfera linistita, mes-tecatul bine (mare parte din digestie ar trebui sa se produca in cavitatea bucala) si alegerea de alimente proaspete, naturale si echilibrate in combinatie.
Medicina naturala propune pentru efectele carminative (de atenuare a balonarii) Extractul din mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1, 35 pic in apa, de 1-2 ori pe zi, minim 30 zile tratament. Se poate adauga Extractul din muguri de Smochin - Ficus carica MG=D1 si Extractul din muguri de Tei argintiu - Tilia tomentosa MG=D1 la persoane extrem de nerase, anxioase si cu multe frici.
Alt macerat giicerinic util pentru reglarea distensiei instinale este Extractul din boboci de Magnolie - Magnolia officinalis MG=D1, singur sau asociat cu Extractul din muguri de Nuc - Junglans regia MG=DAZ, unul dimineata, celalalt seara, pe mancate, timp de 1-2 luni de zile.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor