inflamatie acuta sau cronica a mucoasei bronhiilor
Tratamentul acestei afectiuni, caracterizata prin episoade de
tuse variabila, spastica, uscata sau cu secretii si afectare a starii generale utilizeaza multe dintre remediile deja discutate la bronhopneumonie.
Este foarte- eficient un tratament
homeopat functie de simptomele existente, individualizate dupa controlul medical.
Maceratele giicerinice ceie mai folosite in tratamentul bronsitei acute sunt:
Extract din muguri de Arin negru- Alnus glutinosa MG-D1, cu efect anti-inf lama tor A§i drenor al secretiilor bronsice
Extract din muguri de Carpen - Carpinus betulus MG=D1, cu efect cicatrizat si anti-inflamator la nilul mucoasei respiratorii.
Extract din mladite de Caprifoi negru - Lonicera nigra MG'DI, cu efect anti-spsstic si anti-tusiv, precum si de tonifiere hepatica si imuni tara.
Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=DAZ, marele anti-inflamator din fitoterapie.
Extrem de eficient in decursul episodului de bronsita acuta este adaugarea preparatului Imunorezistan, in doze adaptate varstei, 4 zile de tratament, cu 3- 4 zile de pauza, o perioada de 1-2 saptamani.In tratamentul bronsitei cronice, manifestata de cele mai multe ori j prin tuse reziduala, deranjanta, exista si alte macerate glicerinice ce pot fi asociate, functie de indicatiile specifice:
Extractul din muguri de Alun - Corylus alhma MG=D1 este indicat in bronsitele cronice complicate, in asociere cu Extract din muguri de Calin - Viburnuin lantana MG=Dl si Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigru)n MG-Ol cu efect an li-inflama tor si anti-alergic.
Extractul din mladite de Lemn cainesc - Ligustnim vulgare MG-D1 are o actiune cicatrizanta asupra mucoasei respiratorii, fiind indicat in bronsice cronice cu catar bronsic persistent si bronsita cronica agica, singur sau asociat cu Extract din muguri de Carpen- Carpinus betulus MG=D1 sau Extractul din muguri de Mesteacan- Betula rrucosa MG=D1.