mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Dictionar medical de gemoterapie
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia » Dictionar medical de gemoterapie
» Hipertensiune

Hipertensiune







HIPERTENSIUNE- cresterea tensiunii arteriale
De cele mai multe ori, aceasta problema de sanatate este determinata de un stil defectuos de viata, in care alimentatia prea bogata in dulciuri si grasimi, se combina cu sedentarismul si cu suprasolictarea emotionala si mentala (sau stresul). Tratamentul hipertensiunii arteriale presupune o interntie asupra stilului de viata, cu introducerea exercitiilor fizice, a alimentatiei naturale si a perioadelor de relaxare si odihna, care sa alterneze cu cele de munca sau activitate fizica ori intelectuala sustinute.
Medicina naturala propune mai multe preparate, din care cele cu efect evident antihipertensiv sunt Extractul din mladite de Paducei -Crataegus oxycantha MG=D1, avand in plus efect sedativ, relaxant si anti-aritmic, Extractul din mladite de Maslin - Olea europaea MG=DAZ, avand in plus efect anticolesterolemiant si antihiperlipemiant si Extractul din muguri de Migdal - Primus amygdalus MG=D1), avand in plus efect anti-a ter osci or oti c.


Aceste preparate an ti-hipertensi se pot combina, functie de situatia fiecarei persoane in parte cu Extract din muguri de Tei argintiu -TUia tomentosa MG=D1, cu efect de calmare si imbunatatire a somnului, cu Extract din mladite de Mur - Rubus fructicosus MG=D1 si Extract din mladite de Merisor - Vacdnium vitis idaea MG-D1, ambele cu efecte anti-imbatranire si anti-fibrozare sau cu Extract din mladite de Vas c-Viscutn album MG-D1 {cu efect tonic general si stimulator al organismului).
Schemele trebuie realizate pentru fiecare persoana in parte, maxim 3 gemoderivate in combinatie, timp de 3-4 luni, dupa care se face pauza 1-A saptamani si se revine la aceeasi schema sau se pot inlocui anumite preparate si incerca o schema noua. De multe ori, se pot incerca doua scheme de tratament care se alterneaza la fiecare 3-4 saptamani.
Aceste preparate pot fi combinate si cu remedii homeopatice indicate pentru fiecare persoana in parte, cu suplimente alimentare (minerale sau vitamine) si cu alte preparate fitoterapice indicate pentru situatia specifica a fiecarei persoane.In hipertensiunea senila, exista o schema de macerate glicerinice mai eficiente: Extract din mladite de Maslin - Olea europaea MG=D1, 35-40 pic dimineata, impreuna cu Extract din mladite de Mur - Rubus fructicosus MG-D1, 35-40 pic la pranz si Extract din muguri de Alun Conjlus allaua MG=D1, 35-40 pic seara, timp de 3-4 luni, se poate repeta dupa o scurta pauza (de 2-4 saptamani).


Exista si alte conotatii ale termenului de hipertensiune, care inseamna o presiune crescuta la nilul unor vase sanguine, care pot fi artere


sau ne.

In hipertensiunea noasa, combinatia de preparate la care ne putem gandi este cea dintre Extractul din muguri de Castan salbatic - Aesculus hippocastanum MG=DT, 35-40 pic, dimineata si Extractul din muguri de Scorus - Sorbus domestica MG=D1, 35^10 pic, seara, o perioada de 3-4 luni, cu 2 saptamani pauza si se poate repeta. Daca se insoteste de varice voluminose si de senzatie de greutate a membrelor inferioare, putem adauga si Extract din muguri de Castan comestibil - Castanea sca MG=D1, 35-40 pic, o data pe zi, la pranz.In hipertensiunea portala, maceratul de prima intentie este Extractul din mladite de Ienupar - Juniperus communis MG=D, 35-40 pic de 2-3 ori pe zi, entual asociat cu alte macerate, functie de simptomele specifice ale persoanei.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor