LIBIDO,
tulburari de - tulburari ale dorintei de satisfacere a instinctului sexual
Stresul cotidian si excesul de stimuli (televizor, calculator, mass-media scrisa si audio, munca in exces, responsabilitatie in exces etc.) determina o reactie de aparare din partea organismului, care ajunge sa refuze orice alt stimul ce determina o reactie prea accentuata (inclusistimulii normali - placearea sexuala, alimentara etc). Mai ales femeile, incarcate cu multiple roluri sociale (sotie, mama, gospodina, profesionista etc.) sufera frecvent de tulburari (diminuare de) libido si uneori si de apetit
(diminuare sau exces).
Astfel apare o scadere intensa a dorintei sexuale, actul in sine fiind frecvent considerat o obligatie si incetand a mai fi o placere sau o nevoie. Existenta echilibrata a fiintei umane presupune functionarea armonioasa a tuturor instictelor umane naturaie, inclusial celui sexual. Orice dezechilibrul la un nivel al individului, afecteaza individul in totalitate.
Daca la o femeie exista si o problema fizica care intretine aceasta tulburare (anexita, cervicita, rana pe col, tulburari de menstra etc), este important: sa fie tratata corespunzator.
Medicina naturala propune ca principale macerate glicerinice pentru diminuarea libido-ului Extractul din muguri de Mesteacan pufos - Betula pubescens MG=D1, excelent drenor al tesuturilor infiltrate cu exces de reziduuri meolice, frecvent asociat cu Extractul din mladite de Zmeur - Rubus idaeus MG=D1, principalul reglator hormonal feminin natural si Extractul din muguri de Steja r- Quercus pedunculata MG=D1, un remediu important pentru stari de oboseala, epuizare si
suprasolicitare.
Uneori pot fi utile si Extractul din mladite de Rozmarin -Rosmarinus officinalis MG=D1, un bun drenor hepatic si tonifiant digestisi Extractul din muguri de Frasin - Fraxinus excelsior MG=D~l cu actiune tonica si anti-imbatranire, fiind in acelasi timp un excelent drenor articular, biliar si renal.