GIARDIA - boala parazitara provocata prin existenta in intestinul subtire a unui protozoar flagelat, Giardia lamblia
Apar
tulburari de tranzit, cel mai adesea
diaree si dureri abdominale, balonari si varsaturi.
Aceasta afectiune apare cel mai frecvent la copin mici si varstnici, sau la persoane cu
imunitatea foarte scazuta.
Medicina naturala si mai ales
homeopatia are tratamente extrem de eficiente impotriva parazitului Giardia, multe dintre acestea insa trebuie individualizate de medicul homeopat.
O schema care poate fi folosita de oricine este schema in care se foloseste preparatul Giardinophyt, administrat o data pe zi, seara, in doza adaptata la varsta (din pTospect) timp de 5-7 zile inainte si 5-7 zile dupa ziua cu luna plina din fiecare luna (adica 10-l4 zile pe luna), timp de 3 luni de zile. in seara zilei de luna plina se adauga 3-5 granule din Lamblia CH30, 3 luni la rand. Datele fazelor lunii le puteti gasi pe calendarele religioase (luna plina este marcata cu un cerc alb) sau pe Internet. in acea perioada exista un maxim de multiplicare al parazitilor si tratamentul este deosebit de eficient atunci.
Mai exista o alta schema de tratament
homeopat tot in functie de fazele lunii, in care se foloseste o formula numita Formula 9A, 3 granule sau 10 picaturi in apa, seara, o data pe zi, de la luna plina la luna noua si Formula 9B, de la luna noua la luna plina, 2-3 luni consecutiv. In serile de luna noua si plina se adauga Lamblia CH30,3 granule seara.
Exista si alte scheme de tratament pe care le folosesc multi homeopati, dar toate iau in seama fazele lunii. Unele scheme sunt mai simple, altele mai complicate si sunt utilizate functie de fiecare copil in parte si de posibilitatea parintilor de a urma tratamentul.
Procentul de succese in tratamentul giardiozei prin metode naturale si homeopate este de 85-90%, iar avantajul in consta lipsa de efecte secundare ale tratamentului si usurinta de administrare. in situatiile de mare infestare parazitara este nevoie de
cure de tratament de 6 luni sau 12 luni, dar mai deeme sau mai tarziu, parazitul dispare.