HEPATITA, - Inflamatie a ficatului
In prezenta unui proces inflamator hepatic, acut sau cronic, esentiala este dieta. Eliminarea alimentelor prajite, a grasimilor animale si a tuturor alimentelor greu digerabile este esentiala. Ficatul este protejat prin consumul unor cantitati mici de alimente, luarea ultimei mese cel tarziu la ora 19.00 si respectarea odihnei de noapte, esentiale pentru refacerea ficatului.
Exista multiple remedii
homeopatice pentru tonifierea si intarirea ficatului, care se prescriu individual, dupa consultatii medicale personalizate.
Maceratele glicerinice utile in
hepatita acuta sunt Extract din muguri de Alun - Corylus avellana MG=D1, foarte bun tonic hepatic si regenerator al celulei hepatice. Extract din mladile de Caprifoi negru -Lonicera nigra MG=D1, de asemenea cu efect de intarire a imunitatii hepatice, Extract din mladite de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG=D1, drenor hepatic si digestiv si Extract din radicele de Secara -Secole cereale MG=D1, cu efect de regenerare si intarire hepatica. Maceratele se combina functie de intensitatea afectarii hepatice, eluate functie de loarea probelor functionale si de felul afectarii.In hepatita cronica, pe langa preparatele enumerate mai sus se pot adauga Extract din mladite de Ienupar- Juniperus communis MG=D1, care este atat un drenor hepatic, cat si renal si Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1, cu efect anti-inflamator local si general.