mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Dictionar medical de gemoterapie
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia » Dictionar medical de gemoterapie
» Anchiloza,

Anchiloza,







limitarea sau disparitia miscarilor unei articulatii, rezultand dinrr-o afectiune articulara sau in urma unui traumatism
Anchilozele articulare apar cel mai frecnt odata cu inaintarea in varsta, pe masura diminuarii miscarii fizice si a sedentarismului ce caracterizeaza existenta adultilor. Daca ne uitam la copii si la tineri, ii dem cum alearga si zburda cu o energie si elasticitate molipsitoare. in schimb, majoritatea persoanelor trecute de 40-50 ani (daT am vazut si persoane mai tinere, la 20-30 ani) prezinta o rigidizare a articulatiilor, multe persoane nu mai pot sa se aplece pe vine (genunchii sunt printre primele articulatii care anchilozeaza) sau sa ridice complet bratele deasupra capului (umerii sunt, de asemenea, prinsi precoce in procesele de anchiloza). Varstnicii au un mers rigid, intepenit, sacadat, ca al unor jucarii stricate, tocmai ca urmare a procesului de anchiloza articulara.
In afara de procesul de imbatranire si lipsa miscarii, anchilozele articulare sunt precipitate si de alimentatie, consumul excesiv de proteine animale, in special carne si excesul de sare determinand rigidizarea articulatiilor.



Principalul comportament prentiv al aparitiei anchilozelor articulare il reprezinta un stil cie viata dinamic, cu miscare fizica si alimentatie echilibrata, cu petrecerea timpului in aer liber si miscari dinamice de inspir-expir aer curat, pentru oxigenarea organismului.
Medicina naturala are cateva remedii utile pentru prenirea si tratamentul anchilozelor articulare:
Extract din muguri de Mesteacan pufos - Betula pubescens MG=D1, are un rol important in procesele de demineralizare si decalcifiere osoasa si in afectiunile articulare inflamatorii, cu evolutie spre anchiloza. Se administreaza singur, 35-40 picaturi in apa, o data pe zi, zilnic, 2-3 luni sau asociat cu alte macerate glicerinice, in functie de alte suferinte asociate.
Extract din muguri de Mesteacan - Betula micosa MG=D1, este indicat in cazuri de reumatism muscular si articular cu tendinta la calci-ficare (si ineviil la anchiloza) si in alte prinderi articulare inflamatorii mai aies la tineri, care in timp pot duce la anchiloze articulare invali-dante.
Extract din mladite de Ienupar - Juniperus communis MG-D1, este un remediu gemoterapic cu tropism pentru ficat, sistemul urinar si aparatul articular. Asupra articulatiilor este indicat in toate formele de artritism, reumatism articular si poliartrita cronica evolutiva, de regula asociat cu alte macerate glicerinice (Extract din mladite de Iarba neagra-Calluna vulgaris MG=DAZ, sau cu Extract din mladite de Vita de vie salbatica- Ampelopsis weitichiiMG=Dl).


Extract din mladite de Mur- Rubus fructicosus MG=D1, este un remediu indicat in hialinoze si fibroscleroze a organelor senescente, in special la subiectii varstnici. Datorita proprietatilor sale osteoblastice isi
gaseste aplicatie terapeutica in sindroamele osteoarticulare senile,


caracterizate prin osteoporoza dureroasa si artroze.

Extract din scoarta de Salcie- Salix aiba cortex MG=D1, este un
produs gemoterapic indicat in artritism articular degenerativ, in artroze [generalizate sau in artroze ale micilor articulatii (singur sau impreuna cu
Extract din muguri de Vita de vie - Vitis vinifera MG=D1).
Local, la nilul articulatiilor dureroase sau afectate de anchiloza,
poate fi aplicata o crema Artrophyt (cu sare de Bazna, tinctura de arnica,
rataneasa si Ledum palustre) sau un ulei cu Arnica (Arnica oii), cu efect 1 anu\'-algic si an ti-inflama tor.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor