OSTEOPOROZA, - rarefierea oaselor
Aceasta afectiune apare in special dupa instalarea menopauzei la femei, ca urmare a dezechilibrelor hormonale si implicit
minerale instalate in aceasta perioada. Osteoporoza apare atat la femei, cat si la barbati, cel mai frecvent in partea a doua a vietii si poate determina consecinte neplacute, precum dureri intense, dificultatea efectuarii anumitor miscari sau aparitia cu usurinta a unor fracturi osoase.
Exista o multitudine de remedii naturale care pot fi administrate, schemele fiind combinate pentru fiecare persoana in parte.
Preparatul de electie la femei de adaugat la fiecare schema de tratament este Donavital, 1 lingurita in apa, de 2-3 ori pe zi, pentru reglarea hormonala post-menopauza.
La acesta se pot adauga multe alte macerate glicerinice, precum: Extract din muguri de Brad - Abies pectinata MG=D1, Extract din muguri de Mesteacan pufos - Betula pubescens MG=D1, Extract din muguri de Jneapan- Pinus montana MG=D1, Extract din mladite de Mur - Rubus fructicosus MG=D1, Extract din mladite de Sequoia -Sequoia gtgantea MG=D1, care are si efect anti-imbatranire, Extract din mladite de Merisor - Vaccinium vitis idaea MG=Di, cu efect anti-fibroza si anti-imbatranire si Extract din muguri de Vita de vie - Vitis vinifera MG=D1, cu efect anti-inflamator si tonic asupra tesutului osos.
Un exemplu de schema pentru osteoporoza poate fi:
Extract din mladite de Mu r- Rubus fructicosus MG=D1, 35-40 pic in apa, o data pe zi, dimineata, Extract din muguri de Jneapan - Pinus montana MG=D1, 35-40 pic in apa, la pranz si Extract din muguri de Mesteacan pufos - Betula pubescens MG=D1, 35^10 pic in apa, seara, zilnic, 3 luni. Dupa aceasta perioada se poate schimba schema si se pot asocia alte trei preparate cu efect de intarire a tesutului osos.
Alimentatia persoanei este foarte importanta, unele dintre cele mai bogate surse de calciu bine asimilabil din natura fiind semintele de susan prajite si semintele de dovleac. Miscarea in aer liber, o viata acti si plina de motitie pot contribui din plin la mentinerea in echilibru a constantelor biologice ale organismului.