sindrom nevrotic, caracterizat prin refuzul oricarei alimentari, ceea ce duce la
slabire rapida
Anorexia mentala este una dintre bolile cilizatiei de consum, alaturi de
bulimie (simptomul opus, excesul de alimentatie). Pentru tanarul modern, aflat sub bombardamentul informational si senzorial al societatii de consum moderne, apare o suprasolicitare la nivelul sistemului nervos si a organelor de simt, cu multiple probleme de interpretare si integrare a multitudinii de informatii in ata de zi cu zi. Mai simple spus, tinerii au dificultati de silire a valorilor, pornind de la valoarea de sine si pana la lucrurile importante care conteaza in ata.In aceasta confuzie interioara imensa tanarul simte nevoia de consolare, de o stare de bine sau simte nevoia sa faca ceva pentru a reactiona in vreun fel. Cel mai simplu ii este sa se raporteze la hrana: si atunci fie mananca in exces si ajunge la bulimie, fie refuza complet alimentatia, intr-un refuz absolut al lumii exterioare asa cum este ea perceputa in acel moment si ajunge ia
anorexia nervoasa.
Boala afecteaza mult mai frecvent fetele decat baietii si exista situatii de evolutie spre exitus, fara solutie terapeutica. Presiunea la care societatea condusa de barbati le supune pe femei si fete poate fi dificil de suportat de constitutii delicate si sensibile.
O astfel de problema trebuie rezolvata printr-o colaborare me-|dic-psiholog, pentru ca in aceste situatii, o diplomata si atenta consiliere psihologica este indispensabila.
Se pot administra remedii homeopate, selectate indidual functie de persoana. De multe ori, constitutiile tip China, Natrium muriaticum, Arsenicum album sunt cele mai expuse la acest tip de probleme.
Maceratele glicerinice Extract din muguri de Mesteacan pufos -Betula pubescens MG=D1, Extract din muguri de Porumbar - Primus spinosa MG=D1 si
Extract din mladite de Sequoia- Sequoia gigantea MG^DAZ, pot fi indicate in anumite circumstante determinate.