mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Dictionar medical de gemoterapie
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia » Dictionar medical de gemoterapie
» Ciroza

Ciroza







boala cronica a ficatului, caracterizata prin inmultirea anormala a tesutului conjunctiv si prin distrugerea treptata a celulelor hepatice

Evolutia oricarei afectiuni hepatice spre ciroza si distractie este lenta, progresiva, in foarte rare situatii rapida si fulminanta (ex. intoxicatii).
Dieta alimentara este esentiala pentru refacerea ficatului, cea mai potrivita fiind o dieta de crutare: se mananca putin si simplu. Se vor evita in special prajelile, grasimile si excesele alimentare de orice fel. Se vor consuma in special legume si fructe, sub toate formele de preparate si cereale (tip orez brun, cereale integrale, paine integrala, paste integrale etc.).


De asemenea, repausul si miscarea fizica moderata, in aer liber sunt foarte importante pentru refacerea ficatului. Orice tip de traire emotionala precum mania, furia, frustarea, mai ales nemanifestate, afecteaza puternic functionalitatea ficatului. Se recomanda relaxare emotionala, ascultare de muzica terapeutica, utilizare de aromaterapie pentru relaxare si convietuirea intr-un mediu linistit, lipsit de conflicte.
Medicina naturala propune o serie de macerate glicerinice, cu efect de tonifiere asupra parenchimului hepatic. Schema cu cel mai puternic impact este reprezentata de combinatia Extract din muguri de Alun -Corylus allana MG=D1, 35-40 pic in apa, dimineata, impreuna cu Extract din mladite de Ienupar - Juttiperus communis MG=Di, 35-40 pic la pranz si Extract din radicele de Secara - Secole cereale MG=D1, 35-40 pic seara, timp de 3-4 luni. Combinatia dintre mugurii de ienupar si secara este in special indicata in caz de ciroza hepatica cu hepatomegalie.


Daca exista o componenta inflamatorie sau alergica importanta, arunci poate fi inlocuit Extractul din muguri de Alun - Corylus allana MG=D1 cu Extractul din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1
Daca afectarea hepatica nu se insoteste de o crestere a tensiunii arteriale, Extractul din mladite de Ienupar - Juniperus communis MG=D1 poate fi inlocuit cu Extractul din mladite de Rozmarin -Rosmarinus officinalis MG=D1, cu efect tonic si drenor asupra ficatului, mai intens decat al preparatului din muguri de ienupar.

Exista si o serie de preparate homeopatice complexe, precum Formula 5, cu efect drenor asupra ficatului sau Formula 26, cu efect drenor hepato-biliar.

Tratamentul natural poate fi utilizat in paralel cu administrarea de suplimente alimentare tip silimarina sau alte produse pronind din te cu efect tonic hepatic.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor