mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Dictionar medical de gemoterapie
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia » Dictionar medical de gemoterapie
» Malabsorbtie

Malabsorbtie







MALABSORBTIE - tulburarea procesului normal de absorbtie a substantelor nutritive din intestin
Ca urmare a problemelor de absorbtie intestinala, apar o multime de alte probleme de sanatate asociate, de la deficiente de minerale si tamine, pana la tulburari hormonale si chiar reactii ale sistemului nervos.
Malabsorbtia este de multe ori cauzata alimentar. Exista o serie de alimente care pot tulbura procesul normal de absorbtie. De exemplu lactatele, la persoanele cu intoleranta la lactoza sau la cei la care cazeina, o proteina din laptele de vaca cu o masa moleculara mare, este prost digerata si absorbita, determinand mari tulburari ale florei intestinale locale. Acelasi lucru se poate intampla ia marii consumatori de carne, la cei la care exista produse din carne la toate cele 3 mese ale zilei. Flora de putrefactie se dezvolta in exces, in dauna florei intestinale de fermentatie, astfel incat apar o multime de tulburari de absorbtie intestinala. Acestea au fost numai cateva exemple, dar exista o multitudine de cauze alimentare care tulbura procesul normal de absorbtie.


Medicina naturala propune cateva macerate glicerinice care pot regla aceste tulburari de absorbtie: Extractul din muguri de Smochin -Ficus carica MG=D1, poseda un tropism pentru mucoasa digestiva a stomacului si duodenului, actionand probabil ca reglator al axei corti-co-diencefalice. Este indicat in multe tulburari ale stomacului si intestinului, dar in special in colite, ileita si tulburari ale absortiei si motilitatii intestinale.
Cel mai frecvent, acest macerat se poate asocia cu Vaccinium tis iaae MG-D1 (mladite de merisor de munte), cu efect de regularizare a functionalitatii si motricitatii intestinale: atat in caz de constipatie, cat si de diaree, corecteaza echilibrul morintatii entero-colice si regularizeaza functionalitatea enzimatica intestinala.


Combinatia Extract din muguri de Smochin - Ficus carica MG=D1, 35-40 pic in apa dimineata si Extract din mladite de Merisor - Vaccinium tis idaea MG=D1, 35-40 pic in apa seara, 2-3 luni poate sa determine o mare ameliorare a sindroamelor de malabsorbtie.
Alt macerat giicerinic util este Extractul din boboci de Magnoli e-Magnolia officinalis MG=D1, indicat in special in tulburari functionale gastro-enterice: dizenterie, constipatie, meteorism, disbioze intestinale, colon iriil etc.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor