mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Hrana pentru sanatate
Index » Sanatatea familiei » Enciclopedie a sanatatii » Hrana pentru sanatate
» Alimente nocive

Alimente nocive







Exista anumite alimente - ispitele - ce trebuie evitate. Fie trebuie sa le eliminati brusc, fie macar sa le reduceti considerabil. Ispitele alimentare serioase sunt cu adevarat periculoase si contraproducti pentru atingerea scopurilor dumneavoastra. Nu vreau sa-mi "trantiti usa in nas" daca va spun ce sa nu mancati si ce sa nu faceti. Scopul meu este sa exploram impreuna noi alimente apetisante si un nou stil de viata interesant, spre care putem porni impreuna. Pentru a simplifica lucrurile, va voi da in continuare o scurta lista de alimente noci. Veti dea ca nu sunt chiar atat de multe si sper ca ti gasi incurajator acest lucru. Dar, va rog, repet, va rog, incercati sa faceti loc cerintelor mele. in final, ti fi incantati, recunoscatori, va ti simti si ti arata incredibil! Iata scurta lista a alimentelor noci, alcatuita de mine.


Cuprins:

Alimentele

Alimente moderat nocive: consumaţi-le cu atenţie

Asocierea alimentelor

Slăbirea

Lista abundenţei



Alimentele

sus sus
CAFEA


Cafeaua conţine un stimulent numit cofeină, care se regăseşte atât în ceai, cât şi în băuturile răcoritoare de tip cola. Când beţi prea multă cafea, vă creşte tensiunea şi aveţi o stare de anxietate şi de nelinişte. Paradoxal este faptul că, deşi cafeaua este un stimulent, ea suprasolicită glandele suprarenale, obosindu-le atât pe ele, cât şi pe dumneavoastră.
Mai mult, orice tip de cafea, chiar şi cea decofeinizată, determină îmbătrânirea pielii. De asemenea, reduce absorbţia fierului şi a zincului cu 50%, ceea ce vă poate afecta sistemul imunitar. Renunţaţi la cafea în mod treptat. în schimb, începeţi să beţi alternativ ceaiuri de plante, precum: mentă, muşeţel, păpădie, urzică şi trifoi roşu sau pur şi simplu suc proaspăt de fructe, amestecat cu apă fierbinte.
ALIMENTE CU GRĂSIMI
Prea multe alimente cu grăsimi, printre care carnea roşie, produsele lactate, alimentele prăjite şi sărate, duc la blocarea arterelor, la scăderea nivelului de calciu din organism şi la îngreunarea activităţii inimii şi a altor organe vitale. Am să vă spun direct: consumul excesiv de alimente grase vă îngraşă. De asemenea, provoacă creşterea tensiunii,alergii alimentare, afecţiuni cardiace, diabet, dereglări ale comportamentului alimentar, probleme ale ficatului şi rinichilor, osteoporoză, artrită, cancer de colon, sân sau uter.

DULCIURI
Excesul de alimente dulci, zahăr alb rafinat, dextroză, sirop de porumb, îndulcitori artificiali şi ciocolată pot dezechilibra nivelul de zahăr din sânge, pot cauza tulburări de dispoziţie, o rezistenţă scăzută la infecţii, hiperaciditate şi îngreunarea funcţionării splinei, a ficatului, a pancreasului şi a intestinelor. Ca alternativă, folosiţi îndulcitori naturali, precum mierea, melasa şi sucurile de fructe, dar consumaţi-le cu moderaţie.
PRODUSE LACTATE
Laptele de vacă conţine foarte multe grăsimi şi proteina numită caseină, pe care organismul uman cu mare greutate o poate digera complet. De aceea, laptele de vacă poate provoca reacţii alergice, precum astm, dureri de urechi, secreţii nazale, inflamarea mucoaselor, mâncărimi ale pielii, stare de somnolenţă şi iritabilitate.
Mai mult, unor persoane le lipseşte enzima numită lactază, care descompune lactoza din lapte. Dacă aveţi intoleranţă la lactoză, este posibil să suferiţi de balonări, gaze, flatulentă, diaree sau constipaţie. Puteţi încerca, în schimb, o alternativă mai uşor de digerat -laptele de capră, de soia, de orez, de nuci, de cereale triple şi de ovăz.

Dacă renunţaţi la produsele lactate, aveţi grijă să menţineţi aportul necesar de calciu în organism, consumând alimente bogate în acest element, precum tofu, legume, nuci, seminţe şi zarzavaturi; şi amarantul (vezi p.64) are un conţinut foarte ridicat de calciu şi magneziu.
în sfârşit, dacă doriţi neapărat să beţi lapte de vacă, vă rog să-l fierbeţi mai întâi. Prin procesul de fierbere, moleculele mari, nedigerabile se descompun.
ALCOOL
Alcoolul supune sistemul digestiv şi ficatul la un efort sporit. Ficatul transformă alcoolul în acetaldehidă, un compus toxic, înrudit cu formaldehida, folosită lat ăbăcirea pieii şi la procesul de îmbălsămare. Consumul excesiv de alcool poate duce la obezitate şi afecţiuni conexe - dezechilibrul nivelului de zahăr din sânge, oboseală, organe leneşe şi degenerare celulară.

Alimente moderat nocive: consumaţi-le cu atenţie

sus sus
Nu e nevoie să evitaţi aceste alimente pentru totdeauna, ci doar să le consumaţi cu moderaţie. Cu alte cuvinte, fiţi puţin atenţi în acest caz.
FERMENŢI
Aproape la toate produsele de panificaţie şi de patiserie se adaugă fermenţi (drojdie), ca agenţi de creştere şi de dospire a făinii. Dacă produsele pe care le consumaţi sunt crescute sau au crustă, atunci fără îndoială că ele conţin fermenţi. Alimentele preambalate conţin deseori fermenţi, care pot apărea pe ambalaj sub denumirile de proteine de drojdie autogenată, extract de drojdie, proteină vegetală hidrogenată, proteină vegetală, drojdie de dospire, drojdie de bere, drojdie torula; aşa că vă sfătuiesc să citiţi cu atenţie eticheta înainte de a cumpăra produsul. Alimentele fermentate (de exemplu, oţetul, sosul de soia, brânza) şi băuturile alcoolice (în special, vinul şi berea) reprezintă o altă sursă de fermenţi. Aceştia constituie o problemă numai pentru persoanele care au o sensibilitate sporită la ei: dacă suferiţi de alergii, candidoze, astm, infecţii micotice, eczeme, urticarie, dureri de cap şi migrene, atunci s-ar putea să fiţi nevoiţi să eliminaţi alimentele cu fermenţi în exces.

Sensibilitatea la fermenţi poate apărea ca urmare a unui consum ridicat de alimente pe bază de drojdie sau alţi fermenţi. Nu spun să le eliminaţi definitiv. Vreau doar să vă atrag atenţia asupra faptului că ar trebui să limitaţi consumul alimentelor de acest tip. 0 remarcă finală: cele mai multe produse de patiserie sunt bogate şi în zahăr. Ca urmare, consumaţi-le ocazional - e de dorit să nu facă parte din regimul dumneavoastră zilnic.
PASTE FĂINOASE
Dacă vă imaginaţi că pastele făinoase albe constituie un aliment bogat în substanţe nutritive, e cazul să mai reflectaţi. Pastele care se găsesc în comerţ sunt făcute din făină albă. Procesul de rafinare şi de albire distruge cel puţin 70% din vitamine şi până la 90% din minerale. Făina albă este lipsită de fibre, are un conţinut extrem de redus de minerale şi conţine fier neecologic, care se poate acumula în organism (fierul neecologic distruge alte vitamine bune). Nu spun că nu trebuie să mai mâncaţi niciodată paste, dar vă sfătuiesc să le consumaţi cu moderaţie.
Vă sfătuiesc să introduceţi în dieta zilnică alte tipuri de paste. în locul celor albe, alegeţi pastele de orez, spanac, aloe, porumb sau soia; se găsesc în magazinele de produse naturiste.

CARNEA ROŞIE
Consumarea unei cantităţi prea mari de carne roşie intoxică şi sporeşte aciditatea sângelui, elimină calciul şi suprasolicită rinichii şi ficatul; carnea se opreşte în intestine, distrugând flora intestinală. Apare pericolul formării de pietre la rinichi, funcţionării leneşe a ficatului şi maladiilor acestuia, cancerelor intestinale sau ale organelor reproducătoare, artritei şi osteoporozei. Carnea roşie micşorează capacitatea corpului de a produce enzime şi acid clorhidric, necesare pentru digestie. Dacă mâncaţi carne roşie, învăţaţi să o combinaţi adecvat cu alte alimente, astfel încât digestia cărnii să aibă loc eficient (vezi p. 78). încercaţi să alegeţi carnea ecologică.
PLANTE DIN FAMILIA SOLANACEELOR
Evitati legumele din familia solanaceelor (roşii, cartofi, vinete şi ardei iute) daca aveti predispoziţie la afecţiuni musculare, artritice, ale încheieturilor şi ale oaselor.
în special bolnavii de artrită trebuie să evite legumele din familia solanaceelor, deoarece acestea conţin o substanţă numită solanină, care interacţionează cu enzimele din muşchi, cauzând adesea dureri şi disconfort şi agravând afecţiunile încheieturilor. Dacă sunteţi înnebuniţi după aceste legume, cel m. bine este să le consumaţi prăjite, coapte sau fierte într-o cantitate mică de supă miso. Astfel, veţi neutraliza solanină.
CARNEA DE PASARE
Avand in vedere felul in care sunt crescuti puii ce se gasesc in alimentare, este foarte posibil ca în farfuria dumneavoastră să ajungă pui bolnavi. în consecinţă, vă recomand să consumaţi, pe cât posibil, carne ecologică di pasăre.

Asocierea alimentelor

sus sus
Mulţi dintre pacienţii mei vin să-mi ceară ajutorul pentru alcătuirea dietei. Cei mai mulţi dintre ei sunt supraponderali, au gaze şi se balonează după fiecare masă. Asocierea corectă a alimentelor poate fi soluţia ideală pentru aceste probleme. Prin combinarea alimentelor, grăsimea poate fi arsă în mod adecvat; în felul acesta, în organism nu mai rămân particule de hrană nedigerate. Cel mai important aspect pe care trebuie să-l ţineţi minte este acela că alimentele se împart în câteva grupe (vezi p. 80) şi că este bine să nu consumaţi alăturat alimente din anumite grupe, pentru că acest lucru va îngreuna digestia.


Asocierea adecvată a alimentelor:
* Poate ajuta organismul să ardă mai eficient grăsimile.
.* Poate asigura absorbţia maximă a substanţelor nutritive, a enzimelor şi a proteinelor.
► Poate preveni eructaţiile, balonarea, formarea gazelor intestinale şi indigestia.
► Poate remedia şi preveni cele mai multe probleme corelate cu obezitatea.

în lipsa unei asocieri corecte a alimentelor:
► Vă va fi imposibil să digeraţi complet mâncarea.
* Veţi tulbura activitatea enzimelor digestive.
► Veţi împiedica absorbţia de substanţe nutritive.
*■ Riscaţi să suferiţi de balonare, arsuri stomacale, indigestie, malabsobţie, constipaţie, crampe, sindromul de colon iritabil, flatulenţă - sau chiar mai rău.
Problema constă în faptul că unele alimente se digeră mai repede decât altele; enzimele necesare digestiei diferă în funcţie de tipul de aliment, ca şi condiţiile în care are loc o absorbţie bună. De exemplu, pentru a fi digerate, proteinele au nevoie de sucuri digestive acide,în vreme ce carbohidraţii necesită sucuri alcaline. Când pacienţii adoptă metodele mele de asociere a alimentelor, ei remarcă adesea îmbunătăţiri semnificative ale simptomelor fizice în doar câteva zile, precum şi o creştere a energiei şi faptul că au o dispoziţie bună şi mai multă vitalitate, în general.

Slăbirea

sus sus
SLĂBIREA
Asocierea alimentelor este o modalitate excelentă de controlare a greutăţii. Ideea este că, dacă mâncaţi un singur tip de alimente sau mai multe alimente asociindu-le corect, capacitatea dumneavoastră de digestie şi abilitatea de a descompune eficient hrana ajung la parametrii maximi. Aceasta înseamnă că organismul nu reţine fragmente de alimente nedigerate, care să se transforme apoi în bulgări de grăsime, plini de toxine, şi în celulita. Combinarea adecvată a alimentelor îi permite organismului să ardă complet grăsimile. în practica mea, am descoperit că asocierea corectă a alimentelor este una dintre cele mai eficiente căi de slăbire şi de menţinere a greutăţii.
CUM FUNCŢIONEAZĂ
Grupa 1: Proteinele (carne roşie, carne de pasăre, brânză, peşte, ouă, lapte, nuci) produc sucuri acide pentru a se digera. Se digeră încet.
Carbohidraţi i - aici intră toate cerealele şi produsele preparate din acestea (pâine, paste făinoase, cereale pentru micul-dejun, făină, biscuiţi etc), ca şi legumele care conţin amidon (precum cartofii, ignamele şi porumbul dulce); ele produc sucuri digestive alcaline. Se digeră rapid şi au nevoie de alte enzime decât proteinele.
Dacă veţi consuma împreună alimente din Grupai şi din Grupa 2, enzimele şi sucurile digestive rivale se vor "lupta" şi se vor neutraliza reciproc. Rezultatul este acela că hrana nu va fi digerată eficient, va intra în putrefacţie în intestine, producând gaze intestinale, balonări, arsuri, dureri de stomac, malabsorbtie, indigestie şi cel puţin scăderea energiei.

Grupa 3 Salatele, legumele care nu conţin amidon, rădăcinoasele, seminţele, ierburile, condimentele şi uleiurile din seminţe. Acestea pot fi digerate atât împreună cu alimentele din Grupa 1, cât şi cu cele din Grupa 2.
Fructele. Acestea formează un grup distinct şi deţin recordul de viteză în ce priveşte digestia. Fructele folosesc enzime complet diferite faţă de grupele menţionate anterior.
Soluţia:
Nu consumaţi la aceeaşi masă alimente din Grupa 1 (proteine) şi alimente din Grupa 2 (carbohidraţi).
Alimentele din grupa 3 pot fi consumate atât cu cele din Grupa 1, cât şi cu cele din Grupa 2. Alimentele din Grupa 4 (fructele) trebuie mâncate întotdeauna singure, la cel puţin 30 de minute distanţă de consumarea alimentelor din celelalte grupe. Este bine să consumaţi fructele pe stomacul gol, de preferat dimineaţa, fără alte tipuri de alimente. Dacă veţi consuma fructe după masă, acestea vor rămâne blocate în urma celorlalte alimente, care au nevoie de mult mai mult timp pentru digestie, aşa că ele vor începe să fermenteze în burtă. Când amestecaţi fructe cu alte tipuri de alimente, vă puteţi aştepta la balonare, flatulentă, indigestie. (Nu amestecaţi niciodată pepenele cu alte fructe. Dintre toate fructele, acesta se digeră cel mai repede. Cu alte cuvine, fie mâncaţi doar pepene, fie nu mâncaţi deloc pepene!)

După o masă cu carbohidraţi, lăsaţi să treacă cel puţin două ore până să vă alimentaţi cu proteine. După ce aţi îngurgitat proteine, lăsaţi să treacă trei ore până să mâncaţi alimente cu carbohidraţi. Proteinele au nevo de patru ore până să ajungă în intestin, în vreme ce carbohidraţii parcurg un drum de două ore de la înghiţire până în intestin.
GRUPAI
Proteine
Brânză
Ouă (indiferent ce tip)
Nuci
Peşte
Vânat/iepure
Carne roşie
Lapte
Carne de pasăre
Moluşte şi crustacee
Soia, tofu şi toate produsele din soia
Iaurt

GRUPA 2
Carbohidraţi
► Cereale, inclusiv ovăz, paste făinoase, orez, secară, porumb, mei
► Produse din cereale, biscuiţi, pâine, prăjituri şi produse de patiserie
► Miere
► Sirop de arţar
► Cartofi şi legume care conţin amidon
► Zahăr şi dulciuri
GRUPA 3
Legume care nu conţin amidon
Salate şi verdeţuri proaspete
Seminţe
Unt, frişca, grăsime tartinabilâ
Ulei de măsline (presat la rece)
Verdeţuri şi condimente
GRUPA 4
Toate tipurile de fructe
Alegeţi să urmaţi calea sănătăţii ideale. Respectaţi tabelul alcătuit de mine şi vă veţi îmbunătăţi digestia, energia şi rezistenţa.

Lista abundenţei

sus sus
Dacă vă spune cineva că nu mai puteţi mânca nimic, să nu-l ascultaţi. Eu doresc să mâncaţi mai mult decât înainte. Dar trebuie să consumaţi alimente benefice, care vă vor menţine suplu şi în formă. Puteţi mânca cât doriţi, fără să vă îngrăşaţi sau să deveniţi supraponderal!
Iată Lista abundenţei pe care v-o propun. Ea reprezintă topul celor 100 de alimente pe care vă recomand să le consumaţi în mod obişnuit. Şi acesta este doar începutul. Dacă veţi începe într-adevăr să consumaţi toate aceste alimente variate în mod regulat, vă asigur că le veţi face un serviciu important organismului, dispoziţiei şi sănătăţii dumneavoastră generale. După cum puteţi vedea, există nenumărate alimente pe care probabil că nu le-aţi consumat înainte şi cu care nu sunteţi familiarizaţi. Ei bine, este timpul să introduceţi în dieta zilnică această abundenţă de alimente şi să începeţi să vă trăiţi viaţa la capacitate maximă.
Când veţi adopta Dieta Abundenţei, vă veţi simţi mai puternic, mai sexy, mai plin de energie şi mai fericit.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024