mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Leacuri populare
Index » Plante medicinale » Leacuri populare
» Iarba-mare - recomandata in cazul digestiei proaste

Iarba-mare - recomandata in cazul digestiei proaste









Iarba-mare este socotita in popor un mijloc expectorant, un mijloc de imbunatatire a digestiei, a meolismului, un sudorific usor, diuretic, de asemenea iarba-mare poate intrerupe menstruatia. Aceasta ta este folosita sub forma de decoct din radacini (cite 20-30 de grame de ta la 1 litru de apa) ca mijloc de tratament intern in cazul ciclurilor menstruale insotite de dureri, in cazul digestiei proaste, in cazul lipsei poftei de mincare, al balonarilor sau in cazul colicilor. In cazul bolilor pieptului se foloseste cu succes decoctul din radacini de iarba-mare ca expectorant. In acest caz se foloseste nu numai decoctul, ci si praful din radacini uscate pisate amestecat cu miere. Se iau cite cinci linguri din acest amestec pe zi. Pentru ca radacinile de iarba-mare sint foarte amare, ele se folosesc intotdeauna amestecate cu zahar sau cu miere. In cazul bolilor de piele se spala locul afectat cu un decoct tare de iarba-mare. Persoanelor lipsite de puteri, foarte obosite li se recomanda asa-numitul vin cu iarba-mare, cite 50 de mililitri de doua ori pe zi. Acest vin se pregateste in felul urmator: la o sticla de 0,5 litri de vin se pun 12 grame de radacini proaspete de iarba-mare si se fierb 10 minute. In cazul aciditatii intestinale crescute este recomandat decoctul de iarba-mare pregatit in vin rosu. Se beau cite 50 de mililitri de decoct dupa masa. In cazul racelii puternice, atunci cind bolnavul tuseste, respira greu, i se recomanda decoctul de iarba-mare si angelica in parti egale (15 grame din amestecul de te la 1 litru de apa rece; se fierb 10 minute dupa ce au dat in clococt). Copiilor slab dezltati li se dau sa bea cite doua pahare de decoct din radacini de iarba-mare, frunze de ghintura si frunze de coada-soricelului (cite 5 grame din fiecare ta la o jumatate de litru de apa); amestecul se fierbe 10 minute si se lasa o ora la infuzat. Acest decoct imbunatateste pofta de mincare.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai