mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Nervozitaea

Nervozitaea







Calmare cu albastrele
Puneti 4-5 flori de albastrele intr-o cana cu apa clocotita. Lasati la infuzat 10 minute. Strecurati si indulciti ceaiul cu miere. Folosit cu regularitate dupa accidente vasculare, acest ceai reda mobilitatea membrelor.
Ceai de levantka pentru reducerea extenuarii si a tensiunii
Acest remediu este bun pentru extenuare si tensiune. Turnati o cana cu apa clocotita peste o lingurita cu flori uscate de levantica. Acoperiti si infuzati timp de 15 minute. Strecurati si indulciti ceaiul. Este o bautura buna dupa o zi de munca. Este preferatul fiicei mele. Ea il foloseste destul de frecnt.
Ceai de vinarita sau sabie pentru starea de agitatie
Turnati o cana cu apa clocotita peste o lingurita cu vinarita sau saivie pentru a va calma imediat. Lasati la infuzat 15 minute. Strecurati si indulciti. imi place gustul ceaiului de vinarita mai mult decat al celui de saivie. Ambele sunt eficiente si pot fi folosite pentru o calmare rapida.


Isteria
Pentru a calma pacientul, dati-i sa bea ceai facut din frunze de dafin. Turnati o cana cu apa clocotita peste 2 frunze de dafin. Scoateti frunzele dupa ce le-ati infuzat 10 minute si apoi indulciti ceaiul.
Anxietate nervoasa cu palpitatii
Turnati o cana cu apa clocotita peste o lingurita cu roinita uscata. Lasati la infuzat 10 minute. Strecurati si indulciti. Este un ceai foarte placut. imi place sa adaug roinita ti la alte ceaiuri pentru gustul sau. Iar faptul ca are un efect benefic de relaxare constituie un avantaj pentru tratarea oricarei afectiuni.
Remediu pentru dureri de cap pe fond nervos
Macerati o lingura cu frunze de violeta si adaugati-o la o cana cu apa clocotita. Asteptati 10 minute. Strecurati si indulciti infuzia cu miere. Se spune ca acest ceai stimuleaza intelectul. Eu il beau des pentru continutul sau de vitamina A. Faptul ca stiu ca iau un plus de vitamine ma bine-dispune si de aceea il savurez si mai mult.
Remediu cu gura-lupului pentru dureri de cap pe fond nervos
Amestecati cate o cana cu guta-lupului uscata, saivie si menta. Pentru folosire, turnati o cana cu apa clocotita peste o lingutita de amestec. Acoperiti si lasati la infuzat 10 minute. Strecurati si indulciti. Serviti-l cald, in functie de necesitate.
Gura-lupului este eficienta in special pentru eliminarea durerilor de cap. Relaxeaza intregul organism si nu creeaza dependenta.


Calmarea tensiunii nervoase

Florile de un albastru intens sunt tipice pentru multe dintre tele care trateaza cu succes afectiunile nervoase, iar gura-lupului este una dintre ele. Tocati 1/2 de cana cu frunze si flori de gura-lupului si adaugati-o la 2 cani cu apa clocotita. Infuzati ceaiul 15 minute si strecurati-l. Indulciti-l cu miere si beti mai multe cani pe zi. Poate fi utilizat la tratarea epilepsiei, convulsiilor si a oricarui tremurat involuntar al membrelor. Gura-lupului este folosita in timpul curelor de dezintoxicare a dependentilor de droguri sau alcool pentru a reduce simptomele sevrajului.




Preparati-va propriul analgezic

Inmuiati Va lingurita cu scoarta uscata de salcie in 2 cani cu apa rece peste noapte. Fierbeti la foc mic 20 de minute. Strecurati, raciti si imbuteliati decoctul. Doza este de \'A cana, care trebuie bauta cu inghitituri mici, pentru a reduce durerea.
Acest remediu este foarte util. Poate fi adaugat la sucuri sau ceaiuri daca doriti. Deseori oamenii sunt mirati ca isi face efectul atat de repede. Nu este insa surprinzator, daca ne amintim ca salcia a fost prima noastra aspirina. Salcia contine salicilati si a fost folosita ca analgezic pana in 1853. Arunci a iesit din medicina populara si a fost produsa industrial de catre un farmacist german. In 1893, alt farmacist german care lucra pentru firma Bayer a inntat aspirina pe care o folosim si azi. Ingredientele aspirinei de acum provin din gudron si produse petroliere. La nil mondial se folosesc cam 100.000 de rone pe an si a denit tratamentul preferat al multor afectiuni si tulburari.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor