mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Astmul

Astmul







Nici o rsta nu este scutita de astm, desi boala este mai frecventa in copilarie si la tinerete. Crizele de astm sunt cauzate de spasme ale bronhiilor sau de inflamarea membranelor mucoase. Recurenta si severitatea acestora are mai multe cauze. Oboseala fizica sau psihica, expunerea la gaze toxice sau chimicale, inhalarea alergerulor, mancarea, infectiile tractului respirator inferior sau superior si emotiile puternice pot declansa crize ce pot dura de la cate ore la cate zile. incercati cate din urmatoarele retete naturiste, care pot ajuta la controlul crizelor de astm.




Adjunie respiratorii

pentru astmatici inainte de culcare
Luati o lingura cu ulei de floarea-soarelui sau de porumb inainte de culcare. Va ajuta sa respirati mai usor in timpul noptii.
Tinctura pentru astm
Puneti 4 linguri cu frunze de lobelia si 4 linguri cu samanta de iobelia (macinate) in 4 cani cu otet de zmeura. Lasati la macerat timp de doua saptamani. Strecurati amestecul si luati cate o lingura in timpul crizelor de astm. in caz de nevoie, luati cate o lingura la fiecare 10 minute, pana la incetarea crizei. Atentie: supradoza de lobelia poate cauza scaderea tensiunii arteriale, probleme respiratorii si chiar coma, urmata de moarte.
Pentru obtinerea otetului de zmeura, pisati 8 cani cu zmeura proaspata sau conserta si adaugati 8 cani cu otet de mere. Lasati sa stea 2 zile, apoi strecurati. La fiecare 4 cani cu lichid adaugati 1 ½ cani cu zahar. Fierberi si indepartati spuma care se formeaza la suprafata. Cu cat fierbeti mai mult, cu atat siropul fi mai gros. Puteti combina acest sirop cu altele sau il puteti adauga la ceaiurile de tuse.


Tratament cu aloe vera

Daca suferiti de astm, fierbeti niste frunze de aloe vera intr-un s cu apa si inhalati porii. Acoperiti- capul cu un prosop, pentru a obtine efectul maxim al porilor.


Tratament cu podbal

Adaugati cate o lingura cu podbal, lumanarica, cimbru si lobelia la 2 cani cu apa. Fierbeti la foc mic, intr-un s acoperit, cel putin o jumatate de ora. Strecurati si adaugati 2 cani cu miere. Luari cate o lingura pana la incetarea crizei. Puteti adauga aromatizanti, cum ar fi uleiul de menta.


Tratament cu suc de afine

Sucul de afine este foarte bun pentru tratarea crizelor de astm, deoarece contine un ingredient care dilata bronhiile.
Pisati bine afinele. Puneti-le intr-un recipient de sticla inchis ermetic si pastrati-l la frigider. In timpul unei crize, adaugati 3 lingurite cu afine pisate la o cana cu apa fierbinte. Sorbiti infuzia cat timp este fierbinte.
Tratament cu fum de te medicinale
Acest tratament era odata folosit ca turna de fumat pentru astmatici: amestecati cate o cana cu rozmarin, frunze de podbal, silur, cimbru si lentica. Pisati si uniformizati bine. Rulati amestecul in tigarete sau puneti-! intr-o pipa pentru fumat. Nu stiu pe nimeni care sa fi incercat aceasta reteta, dar se spune ca a fost folosita destul de des de amerindieni.
Tratament cu ceai de caprifoi
Multi oameni beau ceai de caprifoi pentru a trata astmul cronic. Puneti o lingura cu radacina de caprifoi data pe razatoare intr-o cana cu apa. Fierbeti usor timp de 10 minute. Strecurati si indulciti ceaiul. Consumari-l zilnic.


Tratament cu hrean
Adaugati mai multe linguri cu hrean proaspat dat pe razatore la o cana cu lapte. Fierbeti la foc mic timp de 10 minute si strecurati. Consumati cat este necesar pentru a calma.
Tratament cu alge rotii (Chondrus crispusj
Amestecati cate o lingura cu Eupatorium perfoliatum, alge rosii, podbal, lumanarica, cimbru, rozmarin, i\'aleriana si lobelia. Adaugati o lingurita din acest amestec la o cana cu apa fiarta. Acoperiti sul si asteptati timp de 15 minute. Strecurati apoi infuzia. Se poate adauga ulei de menta sau de cirese pentru a da gust. Beti 4 cani pe zi pentru a calma.
Tratament cu radacina de lumanarica
Curatati cu atentie radacina de lumanarica. Adaugati o cana cu radacina maruntita la 2 cani cu apa. Fierbeti la foc mic pana cand lichidul scade la jumatate. Strecurati bine si adaugati o cana cu miere. Folositi cate 2 linguri, in functie de necesitate. Aceasta reteta este utila si in caz de raceala, fiindca ajuta la indepartarea flegmei.
Tratament cu ceapa
Preparati aceasta reteta zilnic. Taiati o ceapa in felii foarte subtiri si puneti-o intr-un bol cu miere. Asteptati sa treaca o noapte. In ziua urmatoare, indepartasi feliile de ceapa si luati cate o lingura de miere de 3-4 ori pe zi.
Tratament cu fum de rozmarin
Se spune ca aceasta reteta usureaza dificultatile respiratorii. Puneti rozmarin uscat si pisat intr-o pipa si fumati pentru usurarea respiratiei.
Tratament cu codite de attte
Adaugati un pumn de codite de cirese la o jumatate de litru de apa clocotita. Acoperiti sul si infuzati pana lichidul se raceste, apoi strecurati. Adaugati jumatate de litru de miere si agitati bine. Luati cate o lingura, in functie de tuse.
Cafea pentru astmul nervos
Cafeaua este utila pentru anumite forme de astm. Faceti cafeaua dubla ca tarie si beti cand aveti dificultati.
Ceai de fenicul pentru tratamentul astmului
Pisati 2 lingurite cu seminte de fenicul si turnati o cana cu apa clocotita peste ele. Acoperiti sul si asteptati 15 minute. Strecurati si indulciti infuzia. Daca folosiri zahar, veti trata si indigestia.
Tratament cu panselute
Panselutele sunt cunoscute si sub denumirea de trei-frati-patati. Ceaiul din flori si frunze poate fi folosit pentru a trata astmul cronic st pentru a intari inima. Acesta a fost folosit si pentru epilepsie, fiind anticonvulsiv. Adaugati frunze si flori maruntite la o cana cu apa clocotita si lasati sul acoperit timp de 10 minute. Strecurati si indulciti infuzia. Beti mai multe cani pe zi.
Tratament cu cartofi
Fierbeti mai multi cartofi. Puneti-i intr-un s si acoperitj- capul cu un prosop, pentru a obtine efectul maxim al porilor.
Combaterea tusei agice folosind miere
Turnati o cana cu apa clocotita peste o lingura cu seminte de anason. Lasati la infuzat timp de 15 minute. Strecurati infuzia si indulciti-o cu miere. Se bea fierbinte.
Tratament cu cimbru
Dati un clocot la 2 cani cu apa careia i-ati adaugat o lingura cu cimbru. Turnati lichidul intr-un s si acoperiti capul si sul cu un prosop, pentru a inhala porii.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor