mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Arsurile

Arsurile








Leziuni ale tesuturilor, produse de actiunea temperaturii ridicate (arsura termica), a substantelor chimice, a curentului electric, a razelor solare, a razelor Roentgen.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: amica, coada soricelului, cartoful, catina alba, dovleacul, fasolea, frasinul, galbenelele, gutuiul, inul, izma buna, lamaia, lentica, morcovul, musetelul, nalba creata, nasturelul, nucul, plopul negru, salcamul, schinelul. socul, stejarul, sunatoarea, tataneasa, volbura.


Retete utilizate

UZ EXTERN:
Coada soricelului - infuzie din 2 linguri de flori, la o cana cu apa. Se fac spalaturi, bai locale si comprese.
Cartoful - cataplasme cu tuberculi cruzi rasi. Catina alba - unguent local cu ulei extras din fructe.


Dovleacul - cataplasme cu pulpa cruda zdrobita, pe locul afectat, apoi se bandajeaza. Fasolea - cataplasme cu boabe fierte si strivite, care se aplica local. Frasinul - infuzie din 100 g fiori sau frunze, peste care se toama 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se aplica spalaturi locale. Galbenelele - infuzie din 15-20 g de flori, la 1 litru de apa clocotita. Se fac bai sau comprese locale. Tinctura din 20 g flori macerate 8 zile, in 100 ml alcool; se fac comprese cu 10 g tinctura, la 100 ml apa fiarta si racita.
Gutuiul - macerat la rece dintr-o lingurita de seminte, la o cana. Timpul de macerare: 4 ore. Se aplica comprese locale, de mai multe ori pe zi.



Inul - ulei de in amestecat cu acelasi volum de apa de r, intr-o sticla curata, pana se
formeaza un lichid alb-laptos, cu care se ung zonele cu arsuri.
Izma buna - decoct sau infuzie din 200-300 g frunze uscate, la 3 litri de apa. Se aplica


comprese locale.

Lentica - macerat, un pumn de flori, la 1 litru de alcool. Se lasa la temperatura


camerei 14-l5 zile. Pe locul afectat se aplica comprese.

Morcovul - cataplasme cu radacini rase sau frunze zdrobite; decoct proaspat din frunze. Se aplica bai locale sau comprese.
Musetelul - infuzie preparata din 20 g flori, la 250 ml de apa. Se administreaza sub forma de bai locale. Ulei preparat din 20 g de fiori maruntite, care se amesteca cu 2 linguri de alcool, timp de 2-3 ore, dupa care se adauga 200 ml de ulei si se fierbe pe baie de apa timp de 2-3 ore, agitandu-se din cand in cand. Se filtreaza prin presare. Se pastreaza in sticle inchise la culoare si se foloseste, la nevoie, pentru pansamente. Nalba creata - infuzie din 2-3 lingurite frunze si flori uscate, bine maruntite, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi locale, cu un tampon de ta.


Nasturelul - alifie preparata din 4-6 g suc proaspat si 30 g unt proaspat. Partile se amesteca foarte bine, pana la uniformizare, si apoi se ung partile afectate. Plopul negru - infuzie din 20 g de muguri de plop, la 1 litru de apa. Se fac bai locale. Salcamul - pulbere de flori care se pune pe rani.
Schinelul - infuzie din 20 g pulbere de ta, la 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se aplica bai locale. Socul - infuzie din 30-40 g de flori, la 1 litru de apa. Se fac bai locale. Stejarul - decoct din 3-4 lingurite de pulbere de scoarta, la o cana cu apa (250 ml). Se tamponeza zona afectata cu aceasta solutie.
Sunatoarea - infuzie din partile aeriene ale tei, 30-40 g, la 1 litru de apa. Se administreaza sub forma de bai locale sau cataplasme. Ulei preparat din 20 g de flori maruntite, care se amesteca cu 2 linguri alcool, timp de 2-3 ore, dupa care se adauga 200 ml de ulei si se fierbe pe baie de apa timp de 2-3 ore, agitandu-se din cand in cand. Se filtreaza prin presare. Se pastreaza in sticle inchise la culoare si se foloseste, la nevoie, pentru pansamente.
Tataneasa - decoct din 4-5 linguri de radacini maruntite, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 15-20 de minute intr-un s acoperit si apoi se strecoara. Se fac apoi bai locale sau se aplica cataplasme. Volbura - frunzele proaspete se pun la locul afectat si se bandajeaza.
Ceai complex
Amica - flori (10 g), Musetelul - flori (20 g), Lentica - flori (10 g), Nucul - frunze (30 g), Izma buna - frunze (10 g), Stejarul - coaja (20 g). Infuzie din 2 linguri de amestec, la o cana (250 ml) cu apa. Se administreaza sub forma de comprese.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor