mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Colica hepato-biliara

Colica hepato-biliara







COLICA HEPATO-BILIARA - Infectie a cii biliare, datorata depunerii de colesterol, pigmenti biliari si saruri biliare in cavitatea ei. in mod obisnuit, calculoza biliara este insotita de dureri abdominale cu caracter de colica si de tulburari neuro-getati, aparand, cu timpul, si infectii biliare. De aceea se recomanda te cu actiune antispastica si coleretic-colagoga, adica de stimulare a formarii bilei si a drenajului biliar.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: albastrelele, brusturele, catina mica, coada soricelului, frasinelul, izma, levantica, porumbul, rostopasca, sunatoarea, turita mare.
Retete utilizate




UZ INTERN:

Albastrelele - infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Brusturele - decoct din 3 linguri de radacini maruntite, la 1- litru de apa. intreaga cantitate se bea intr-o zi.
Catina mica - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 5-l0 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Coada soricelului - infuzie din 2 linguri de flori maruntite, la 1/2 litru apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea calduta in cursul unei zile, in 4-5 reprize.
Frasinelul - decoci din 1 g pulbere rizom si radacina, la 100 ml de apa. Se fierbe 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se bea, de trei ori pe zi, cate o cana. Izma - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa. Se beau 1-2 cani pe zi. Levantica - infuzie din 1-2 lingurite flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se indulceste cu miere. Se beau 2-3 cani pe zi. Porumbul - infuzie din 2 linguri de matase de porumb, la o cana cu apa. Se iau cate 2 linguri, la 2-3 ore.


Rostopasca - infuzie dintr-o jumatate de lingurita de ta uscata si maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se iau 2 linguri, la interval de 3 ore, timp de o saptamana, dupa care se face pauza o saptamana. Doza trebuie respectata, deoarece ta contine alcaloizi care pot deni toxici daca sunt administrati in cantitate mare. Pulbere de ta uscata - cate un sfert de lingurita, de 4 ori pe zi, timp de o saptamana. Sunatoarea - infuzie dintr-o lingura cu ta uscata si maruntita, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
Turita mare - infuzie dintr-o lingura de ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor