mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Colesterolul

Colesterolul








Substanta de natura lipoidica, ce se gaseste in sange in proportie de 180-220 mg la mie. Cresterea sa exagerata, peste limita admisa, are drept urmare aparitia ateroscle-rozei si a hipertensiunii arteriale.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anghinarea, brusturele, ciresul, cretusca, fasolea, graul potamichii, galbenelele, mesteacanul, paducelul, papadia, patlagina, pirul, rostopasca, sapunarita, vulturica.


Retete utilizate

UZ INTERN:
Anghinarea - infuzie dintr-o lingura de frunze, la 500 ml de apa. Jumatate din produs se bea dimineata, pe stomacul gol, dupa care se sta in repaus pe partea dreapta 30 de minute. Restul se bea in parti egale, cu circa 20-30 de minute inainte de mesele principale. Se fac cure de 20-30 de zile, cu pauze de cate o luna. Mesteacanul - infuzie din 2 linguri cu frunze, la o cana cu apa (250 ml). In cursul racirii, se adauga, pentru neutralizare, un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se beau 1-2 cani pe zi.


Papadia - infuzie din 1-2 lingurite din radacina si partea aeriana, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi, inainte de mese, timp de 2-3 saptamani. Patlagina - infuzie dintr-o lingura de ta, la 200 ml de apa clocotita. Se ia cate o lingura, la 2 ore.


Ceai complex

Sapunarita - frunze sau radacini (10 g). Galbenele - flori (10 g), Brusture - radacini (20 g), Cirese - cozi (30 g), Fasole - pastai (20 g). Graul potamichii - seminte (20 g), Vulturica - ta (20 g), Anghinare - frunze (25 g), Cretusca - frunze (25 g). Din acest amestec se pun 4 linguri cu varf intr-un recipient. Se toarna deasupra 4 cani cu apa. Se pune totul la fiert, la flacara potrita, timp de 3 minute. Se ia recipientul de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa la infuzat 15 minute. Se strecoara si, din ceaiul rezultat, se beau 2 cani pe zi.




UZ EXTERN:

M. Messegue (1970) propune, in caz de exces de colesterol, efectuarea de bai la maini si la picioare din urmatorul amestec de te: Anghinare - frunze (1 pumn), Paducel - flori (1 pumn), Rostopasca - flori, frunze, tulpini (1 pumn), Pir - frunze (1 pumn).



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor