mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Degeraturile

Degeraturile







Tulburari locale si generale, produse prin actiunea frigului. Degeraturile sunt gra prin urmarile lor si sunt mai frecnte la membrele inferioare. Sunt de trei grade:


1. gradul I se caracterizeaza prin eritem;

2. gradul II se caracterizeaza prin flictene;


3. gradul III se caracterizeaza prin gangrena.

Degeraturile se pot complica prin infectie. Urmarile pot fi foarte gra: arterite, mutilari, impotenta functionala a extremitatilor.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: ardeiul, amica, bradul, castanul salbatic, ceapa, ciresul, coada calului, galbenelele, izma, lamaia, musetelul, nucul, obligeana, plopul, ridichea, schinduful, schinelul, stejarul, simatoarea, tataneasa, telina, varza.
Retete utilizate


UZ EXTERN

Ardeiul ~ pensulari usoare cu tinctura de ardei in zona afectata. Ceapa - cataplasme cu ceapa strivita aplicate in zona afectata. Coada calului - cataplasme cu decoct din 2 lingurite de ta, la o cana cu apa.


Galbenelele - bai sau cataplasme cu infuzie preparata din 15-20 g de flori, la 1 litru de apa. Comprese cu 10 ml tinctura, la 100 ml apa fiarta si racita (tinctura se prepara prin macerarea timp de 8 zile, a 20 g de ta, in 100 ml alcool de 70°). Plopul ~ bai din infuzie din 20-30 g de muguri, la 1 litru de apa. Ridichile rase - aplicate sub forma de cataplasma in zona afectata. Schineiul - bai locale sau prisnite, cu infuzie preparata din 20 g de ta, la 1 litru de apa.
Schindufui - cataplasme calde din 20-30 g de seminte macinate, la 1 litru de apa. Stejarul - bai locale cu decoct preparat din 20-30 g de coaja, la 1 litru de apa. Teiina - bai locale dintr-o telina fiarta cu frunze cu tot, taiata marunt, in 2 litri de apa, cea 45 de minute. Se tin partile degerate in decoct cat se poate de cald. Se reincalzeste, pentru a putea fi folosit de trei ori pe zi. Tratamentul dureaza 3-5 zile. Varza - frunze strivite aplicate in zona afectata. Lotiuni complexe
1. Musetelul - flori (10 g). Galbenele - flori (20 g), Izma - ta, partea aeriana (20 g), Stejarul - scoarta (25 g), Tataneasa - radacina (25 g). Infuzie prin fierbere 10 minute la foc mic, preparata din 2 linguri de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se aplica comprese in zona afectata.


2. Sunatoarea - flori (20 g), Musetelul - flori (20 g), Coada calului - ta rde (20 g). Infuzie prin fierbere 10 minute la foc mic, preparata din 2 linguri de amestec, la o cana cu apa. Se aplica comprese in zona afectata. Infuzia fiarta se poate aplica sub forma de bai locale.
3. Amica - flori (3 linguri), Stejar - scoarta (3 linguri), Obligeana - radacina (3 linguri). Fan - flori (3 linguri). Infuzie din acest amestec, 2 linguri, la 250 ml de apa clocotita timp de 10 minute. Se aplica comprese in zona afectata sau se utilizeaza sub forma de bai locale.
4. Tataneasa - radacina (8 linguri), Stejar- scoarta (4 linguri), Fan - flori (4 linguri), Amica - flori (2 linguri). Coada calului - ta rde (2 linguri). Infuzie din acest amestec, 2 linguri, la 250 ml de apa clocotita. Se lasa 10 minute. Se aplica sub forma de comprese in zona afectata sau se utilizeaza sub forma de bai locale.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor