mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Cancerul

Cancerul







Tumora, cu o evolutie maligna, care, netratata la timp, se dezvolta progresiv, producand moartea bolnavilor. Tumora creste prin inmultirea anarhica a celulelor, invadand tesuturile invecinate, vasele sanguine si limfatice, teaca nervilor. Metastazarea consta in aparitia, la distanta de tumora primitiva, a unei alte tumori fiice, asemanatoare cu prima. Caile de proare pot fi: limfatice, sanguine sau prin teaca nervilor. in evolutia unui cancer se descriu trei etape: 1. faza locala, in care nodului neoplazic invadeaza si distruge tesuturiie din imediata vecinatate; 2. faza de extensie regionala, care se realizeaza pe cale limfatica, determinand invadarea ganglionilor limfatici din apropiere; 3, faza de generalizare, cand celulele neoplazice depasesc ganglionii limfatici regionali si ajung la distanta mare de tumora, producand metastaze. Plante medicinale ce pot fi utilizate:


1. Pentru toate tipurile de cancer - brandusa de toamna, brusturele dulce, cimisirul, coada calului, coada soricelului, galbenelele, limba boului, nasturelui, obligeana, plopul negru, rostopasca, sfecla rosie, spanacul, tataneasa, vascul.
2. Pentru cancerul ganglionilor limfatici - coada calului, coada soricelului, galbenelele, macrisul iepurelui, maghiranul, nalba, patlagina, sunatoarea, sanzienele galbene, urzica.
3. Pentru cancerul intestinelor si al pancreasului - coada calului, coada soricelului, galbenelele, obligeana.
4. Pentru cancerul laringelui si al esofagului - coada calului, nalba, orzul, sanzienele galbene.
5. Pentru cancerul oaselor - coada soricelului, galbenelele, tataneasa, urzica.
6. Pentru cancerul ovarului si al uterului - coada calului, coada soricelului, galbenelele, urzica.
7. Pentru cancerul pielii - cimbrul, coada calului, coada soricelului, galbenelele, nalba, patlagina, sanzienele galbene, urzica.
8. Pentru cancerul plamanului - coada calului, coada soricelului, obligeana.
9. Pentru cancerul rinichilor - coada calului, sanzienele galbene, troscotul, urzica moarta alba.
10. Pentru cancerul sanului - coada calului, coada soricelului, galbenelele, patlagina, urzica.
11. Pentru cancerul stomacului - coada calului, coada soricelului, galbenelele, macrisul iepurelui, papadia, patlagina, urzica.
12. Pentru cancerul tiroidei - coada calului, coada soricelului, galbenelele, nalba, orzul, urzica.
13. Pentru cancerul ficatului - coada calului, obligeana, pedicuta, urzica.
14. Pentru leucemie - cimbrul, coada calului, coada soricelului, galbenelele, papadia, pelinul, rostopasca, sanzienele galbene, socul, sunatoarea, urzica, ventrilica.
15. Pentru cancerul testiculelor - coada calului, coada soricelului, galbenelele, macrisul iepurelui, maghiranul, nalba, patlagina, sunatoarea, sanzienele galbene, urzica.
Pentru toate tipurile de cancer se utilizeaza bitterul suedez prezentat la litera B.


Retete utilizate

UZ INTERN:

1. Pentru toate tipurile de cancer
Brusturele dulce - decoct dintr-o lingurita de rizom maruntit, la 250 ml apa rece. Se fierbe 10-l5 minute la foc mic. Se lasa acoperit 2-3 ore si apoi se strecoara. Se beau cate 2-3 cani pe zi.
Cimisirul - decoct dintr-o lingura de frunze si ramuri tinere maruntite, la o cana cu apa (250 ml). Se indulceste cu miere de albine. Se beau 2-3 cani pe zi. Coada calului - infuzie dintr-o lingurita de pulbere din ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa 20-25 de minute sa se raceasca. Se strecoara. Se beau mai multe cesti pe zi, la intervale egale.
Coada soricelului - infuzie din 2 linguri de flori maruntite, la 1/2 litru de apa clocotita. Se lasa acoperit 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea caldut, in cursul unei zile, in 4-5 reprize.
Galbenelele - infuzie din 2 lingurite de flori, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat, inaintea meselor principale, pe stomacul gol.
Limba boului- decoct dintr-o lingurita pulbere ta (radacina, tulpina, frunze, flori), la o cana (250 ml) cu apa. Se fierbe 5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi caldute. Extract din 1,5 kg ta intreaga (radacina, tulpina, frunze, flori), recoltata proaspat, se trece prin masina de tocat carne, se adauga, intr-un borcan de sticla, 3,5 1 vin rosu de 11-l6° si 2,2 kg miere de salcam. Continutul se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se acopera si se asaza la un loc intunecos, pentru 5-6 zile. La 2 zile se amesteca continutul. Se strecoara in sticle de un litru, inchise la culoare. in primele 5 zile se ia, de 3 ori pe zi, cate o lingurita, cu 2 ore inainte de mancare, dupa aceea, de 3 ori pe zi cate o lingurita, cu o ora inainte de mese.
Nasturelul - ta se consuma proaspata, sub forma de salata sau sub forma de suc proaspat (60-l5 g zi), indoit cu apa rece.


Obligeana - infuzie dintr-o lingura de rizom uscat maruntit, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se iau 3-4 linguri pe zi.
Ovazul - ovaz verde obtinut prin punerea la incoltit a semintelor. Plantele inalte de 15-20 cm se spala bine. imbibate cu apa, se dau prin mixer si apoi la centrifuga. Sucul obtinut se tine la frigider. Se consuma de 3 ori pe zi, cate 1 pahar. Plopul negru - infuzie din 1-2 lingurite de muguri, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Rostopasca - infuzie dintr-o lingurita de ta, la 200 ml apa clocotita. Se ia cate o lingura la 3 ore. Se mai foloseste extern ca tinctura, pulbere simpla si alifie in cancerul sanului si al pielii. Se amesteca 30 g pulbere de ta, 15 g lanolina, 15 g vaselina, la care se adauga 10 picaturi de acid fenic. Se unge rana si pansamentul care se aplica, timp de trei zile. Se continua pana la vindecare.
Sfecla rosie - dupa spalare si curatire, sfecla se marunteste, dandu-se pe razatoare si apoi se trece prin masina de tocat. Se consuma sucul asa cum a iesit de la stors, cate un pahar de 100 ml, de 3 ori pe zi. Salata se consuma trecand sfecla rosie pe ochiurile mari ale razatoarei. Pentru a fi mai gustoasa, se poate aromatiza cu infuzie din frunza de telina si ulei vegetal. Se amesteca bine si se consuma cate 200 g, de doua ori pe zi. Cura se face timp de 6 luni.
Spanacul - frunze proaspete consumate ca atare, de preferinta in salata si in cruditati-Suc rezultat din frunzele proaspete - se bea cate un pahar in fiecare dimineata. Tataneasa - decoct din 2 lingurite de radacina, la 500 ml de apa. Se fierbe 20-30 de minute, apoi se acopera si se lasa la racit 15-20 de minute. Se strecoara. Se beau 4 cani pe zi. Vascul - macerat din 2 lingurite de ta, la 200 ml de apa rece. Se lasa 8 ore la macerat si se bea in doua reprize, din care un ceai se bea seara, la culcare.


2. Pentru cancerul ganglionilor limfatici UZ INTERN:

Coada calului - ta verde (100 g), Coada soricelului - flori (100 g), Urzica - ta (100 g), Galbenelele - florile (300 g). Infuzie, la 2 litri de apa. Se beau 1-2 cani pe zi.


UZ EXTERN:

Brusturele dulce - frunze proaspete, Galbenelele - tulpini si frunze proaspete. Patlagina - frunze proaspete, Sanzienele galbene - frunze proaspete. Amestecul este zdrobit pe un tocator de lemn, obtinandu-se un terci care se aplica in zona gangionilor limfatici afectati de cancer.
Maghiranul - ta recoltata se pune intr-o sticla de 1 kg, in care se adauga ulei de masline. Se lasa la macerat 10 zile la soare sau in apropierea unei surse de caldura. Cu acest ulei se ung gaglionii limfatici.
3. Pentru cancerul intestinelor si al pancreasului UZ INTERN:
Coada calului- infuzie dintr-o lingurita pulbere ta, la 1/2 litru de apa. Se beau 1 -2 cani pe zi. Se mai folosesc compresele cu aburi de coada calului, care usureaza durerile. Coada soricelului- flori (300 g), Galbenelele - ta (100 g), Urzica - ta (100 g). Infuzie din acest amestec, la 2 litri de apa. Se beau 3 cani pe zi. Se adauga la ceai 1 lingura de bitter suedez.
Obligeana - decoct dintr-o lingurita de rizom, la 250 ml de apa. Se Iasa 12 ore, dupa care se incalzeste si se strecoara. Se ia cate o lingurita, inaintea meselor.


4. Pentru cancerul laringelui si al esofagului

UZ INTERN:
Nalba - infuzie dintr-o lingura de ta, la 2 litri de apa. Se beau 4 cesti pe zi si, concomitent, se poate face si gargara.


UZ EXTERN:

Coada calului - comprese cu aburi in regiunea pectorala.
Sanzienele galbene - infuzie dintr-o lingura de ta, la 250 ml apa. Se efectueaza gargara zilnic.


5. Pentru cancerul oaselor UZ INTERN:

Coada calului - infuzie dintr-o lingurita de ta, la 250 ml de apa. Se beau 4 cesti pe zi.
Galbenelele - infuzie dintr-o lingurita de ta, la 250 ml de apa. Se beau 2 cesti pe zi. Tataneasa - se spala radacinile si se curata cu o perie, apoi se taie marunt si se introduc intr-o sticla pana la gat, fara a se indesa, se toarna rachiu de secara sau de fructe si se lasa 14 zile la soare sau in apropierea unei surse de caldura. Se ia cate o lingurita, inaintea meselor.
Urzica - infuzie dintr-o lingurita de ta, la 250 ml de apa. Se beau 2 cesti pe zi. Rezultate bune se realizeaza prin amestecarea telor de coada calului si urzica din care rezulta un ceai complex, la care se adauga 1 lingura de bitter suedez.


6. Pentru cancerul ovarului si al uterului UZ INTERN:

Coada soricelului - flori (300 g), Galbenelele - ta (300 g), Urzica - ta (300 g). Infuzie din acest amestec, la 2 litri de apa. Se beau 3 cani pe zi, la care se adauga 3 linguri de bitter suedez.
UZ EXTERN: Coada calului- comprese cu aburi din ta, la care se adauga bitterul suedez.
7. Pentru cancerul pielii


UZ INTERN-

Coada soricelului- flori (200 g), Galbenelele - ta (200 g), Urzica - ta (100 g), noilica - ta (200 g). Infuzie din acesi amestec, la 2 litri de apa. Se beau 4 cesti




UZ EXTERN:

Coada calului - infuzie dintr-o lingura de ta, la 250 ml de apa. Se fac bai si se pun


comprese in zona afectata.

Cimbrul - ta (200 g), Galbenelele - flori (300 g). Coada soricelului - flori (100 g),
Coada calului- ta (200 g), Nalba - flori (200 g). Infuzie, la 1 litru de apa. Se fac
bai sau se pun comprese in zona afectata.
Patlagina - cu frunzele zdrobite si frecate se formeaza un terci care se aplica pe rana.
Rostopasca - tamponarea ranii cu sucul proaspat de culoare galben-portocalie.
Sanzienele galbene - sucul proaspat extras din ta aplicat pe rana.
Urzica - ta (100 g). Infuzie la 2 litri de apa. Ceaiul rezultat se foloseste sub forma


de comprese sau bai.

8. Pentru cancerul plamanului


UZ INTERN:

Coada soricelului - infuzie dintr-o lingurita de flori, la 250 ml apa. Se beau 4 cesti pe zi, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inaintea meselor.
Coada calului - infuzie dintr-o lingurita de ta, la 250 ml de apa. Se bea o ceasca de ceai, inaintea meselor, pe stomacul gol. Obligeana - se consuma radacini proaspete, inghitite cu ceai de coada soricelului.
UZ EXTERN: Coada calului - comprese cu aburi aplicate noaptea.
9. Pentru cancerul rinichilor


UZ INTERN:

Sanzienele galbene - ta (200 g), Splinuta - ta (200 g), Urzica moarta alba -ta (200 g). Amestecul se fierbe in 2 litri de apa. Se beau 4 cesti pe zi. Se ia concomitent si o lingurita de bitter suedez.
Troscotul - suc de ta, cam 3-4 cesti, peste care se toarna o ceasca de lapte clocotit. Se lasa sa stea 1 minut si se bea caldut, cu inghitituri mici.


UZ EXTERN:

Coada calului- bai de sezut din 100 g de ta la o baie, timp de 20 de minute, sau comprese cu aburi de coada calului timp de o ora.


10. Pentru cancerul sanului UZ INTERN:

Coada soricelului- flori (100 g), Galbenelele - ta (300 g), Urzica -ta (100 g). Bine amestecate, se face o infuzie la 2 litri de apa. Se bea cantitatea in care se toarna si o lingura de bitter suedez, inainte de mesele principale.


UZ EXTERN:

Coada calului - comprese cu aburi aplicate in zona afectata, timp de o ora. Patlagina - terci obtinut din frunze proaspat spalate si zdrobite pe un fund de lemn cu un sucitor. Se aplica local.
Galbenelele - 40 g din ta (frunze, tulpini, flori) sunt taiate marunt, la care se adauga 500 g de osanza de porc sau untura fierbinte de porc, se amesteca si se lasa sa stea timp de o zi. A doua zi, preparatul se incalzeste usor si se filtreaza printr-o bucata de panza sau tifon in vase curate. Cu alifia obtinuta se unge zona afectata de tumoare.
11. Pentru cancerul stomacului UZ INTERN:
Coada soricelului- flori (100 g), Papadia - ta (200 g), Patlagina - (300 g), din al
caror suc se ia cate o lingurita inainte de mese.
Galbenelele - ta (200 g). Urzica - ta (200 g). Infuzie din acest amestec, la
2 litri de apa. Se bea cate o cana, inainte de mesele principale.
Macrisul iepurelui - sucul proaspat obtinut din frunzele presate cu storcatorul. Se iau
1-2 lingurite, inainte de mese.


12. Pentru cancerul tiroidei UZ INTERN:

Coada soricelului - flori (1 lingurita), Galbenelele - ta (1 lingurita), Urzica -ta (1 ligurita). Infuzie la 1 litru de apa. Se beau 3 cesti pe zi, cu 1 lingurita de bitter suedez.


UZ EXTERN:

Coada calului - comprese cu aburi care se aplica o ora in zona tiroidei. Nalba - ta (300 g), Sanzienele galbene - ta (300 g). Infuzie la 2 litri de apa. Cu ceaiul obtinut se face zilnic gargara.
Orzul - faina de orz se amesteca cu ceaiul prezentat anterior, si se obtine un terci care se intinde pe o bucata de panza si se aplica local.
13. Pentru cancerul ficatului UZ INTERN:
Obligeana - extract la rece dintr-o lingurita de Tadacini, la 250 ml de apa, care se lasa
sa stea circa 24 de ore, apoi se incalzeste si se strecoara. Se beau 2 cesti pe zi, inaintea


meselor principale.

Pedicuta - infuzie dintr-o lingura de ta, la 250 ml de apa. Se beau 2 cesti pe zi, cu


o jumatate de ora inainte de mese.

Urzica - infuzie dintr-o lingura de ta, la 250 ml de apa. Se beau 2-3 cesti, inainte


de masa.

UZ EXTERN: Coada calului - comprese cu aburi aplicate in zona ficatului.


14. Pentru leucemie UZ INTERN:

Coada soricelului - flori (25 g), Galbenelele - ta (30 g). Papadia - ta (15 g), Pelinul - ta (20 g), Rostopasca - ta (30 g), Sanzienele galbene - ta (25 g), Socul- flori (30 g), Sunatoarea- flori (15 g). Urzica - ta (30 g), ntrinca- ta (20 g). Infuzie dinu-o lingurita din acest amestec, la 250 ml de apa. Se beau zilnic 2 litri de ceai, cu inghitituri mici. Obligeana - infuzie dintr-o lingurita de radacini, la 250 ml de apa. Se beau 2 cani pe zi.
UZ EXTERN: Cimbrul - infuzie din 200 g de ta, la 2 litri de apa. Se pune in apa de baie.
15. Pentru cancerul testiculelor
Se aplica aceiasi tratament ca la cancerul ganglionilor limfatici.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor