mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Anemia

Anemia








Boala provocata de scaderea numarului de globule rosii din sange. Ca urmare, scade cantitatea de oxigen pe care o transporta sangele la tesuturi si se produc tulburari generale (paliditate, slabiciune, adinamie). Apare in urma unor pierderi de sange (in hemoragii externe si interne, ulcere grave) sau in boli in care distrugerea globulelor rosii (hemoliza) este exagerata (anemie hemolitica). Alteori, producerea globulelor rosii este deficitara, in urma unei lipse a organismului in fier (anemie cu globule palide sau hipocrome, cum este cloroza) sau a vitaminelor (anemie pernicioasa sau hipercroma).


Plante medicinale ce pot fi utilizate: angelica, catina alba, coada calului, coada racului, cimbrisorul, cimbrul, cretisoara, dragaveiul, fasolea, fumarita, ghintura galbena, gulia, iarba mare, iarba sarpelui, pelinul alb, sparanghelul, troscotul, tintaura, urzica.


Retete utilizate

UZ INTERN:
Angelica - tinctura medicinala obtinuta din 4-5 g de radacina maruntita, la 100 ml de alcool etilic. Se administreaza in ceai cate 10 picaturi, de 3 ori pe zi. Catina alba - infuzie din 5 g de fructe, la 250 ml de apa clocotita. Se beau circa 500 ml de ceai pe zi.
Coada calului - decoct dintr-o lingurita din partile aeriene ale tei, la o cana (250 ml) cu apa. Se fierbe 5 minute. Se beau 3 cani pe zi, intre mese. Coada racului - infuzie din 10 g de ta uscata, la 250 ml de apa clocotita. Se beau circa 500 ml de ceai pe zi.
Cimbrisorul - infuzie din 15 g de ta uscata, la 250 ml de apa. Se beau 500 ml pe zi. Cimbrul - infuzie din 20 g de ta uscata, la 250 ml de apa clocotita. Se beau 500 ml de ceai pe zi.
Cretisoara - infuzie din 5 g din partile aeriene ale tei, la o cana (250 ml) cu apa. Se bea un ceai pe zi.
Dragaveiul - infuzie din 5 g din partile aeriene ale tei, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se beau 250 ml de ceai pe zi.
Fasolea - decoct dintr-o lingurita de teci de fasole, la o cana cu apa. Se beau 3 cani pe zi.
Fumarita - infuzie din 5 g din partile aeriene florifere ale tei, 3a o cana (250 ml) cu apa. Se bea o cana la doua zile.


Ghintura galbena - tinctura medicinala obtinuta din 5 g rizom sau radacini maruntite, ia 100 ml alcool etilic. Se administreaza 10 picaturi pe zi, cu 30 de minute inaintea meselor principale.
Gulia - sucul proaspat extras din radacina administrat inaintea meselor. Iarba mare - decoct din 2 linguri de pulbere din radacina, la 1 litru de apa. Se fierbe 15-20 de minute, se strecoara si se bea caldut, 3-4 cani pe zi.
Iarba sarpelui - tinctura medicinala obtinuta din 30 g de flori, la 100 ml de alcool etilic. Se administreaza cate 10 picaturi in ceai, in fiecare zi. Pelinul alb - tinctura medicinala din 30 g din partile aeriene florifere, la 30 ml alcool de 70°, se lasa 24 ore, se adauga apoi 200 ml ulei si se fierbe usor in baia de apa, timp 3 ore; se lasa in repaus 3 zile. Se iau 10 picaturi pe zi.
Sparanghelul - sucul proaspat obtinut prin macerarea tei, simplu, sau in amestec cu: sucul de morco- 300 g, spanac - 100 g, sfecla - 90 g, sparanghel - 120 g. Troscotul - infuzie din 5 g din partile aeriene ale tei, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 3 cani pe zi.
Tintaura -infuzie din 10 g de ta uscata, la 250 ml de apa. Se beau zilnic 500 ml. Urzica - infuzie dintr-o lingurita de ta maruntita, la o cana (250 ml) de apa clocotita. Se beau 3 cani pe zi.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor