mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Obstetrica
Index » Boli si tratamente » Obstetrica
» Inversiunea uterina

Inversiunea uterina







Inrsiunea uterina este rara. Se poate datora conduitei gresite a celui de-al treilea stadiu al travaliului, de ex. tractiunea cordonului uterin pe un uter aton, si o insertie placentara la nilul fundus-ului uterin. Poate fi complet exteriorizata sau partiala cand uterul ramane in vagin. Chiar si in absenta hemoragiei mama poate intra in stare de soc profund.
Conduita Usurinta cu care se poate face repozitionarea uterului depinde de durata de timp scursa de la aparitia inrsiunii, deoarece la nilul zonei de inrsiune se formeaza un inel rigid. Cand inrsiunea este observata precoce inainte de instalarea socului, repozitionarea manuala poate fi posibila.
Daca socul s-a instalat, instituie o perfuzie rapida si administreaza solutii coloidale sau sange. Solicita ajutorul specialistului. Sub anestezie cu halotan relaxeaza uterul si mentine uterul in vagin cu o mana. Introdu rapid doi litri de ser fiziologic caldut intravaginal printr-un tub de cisto-scopie (sau cu o palnie si un tub) iar persoana care te asista trebuie sa mentina marile labii lipite in jurul antebratului operatorului pentru a evita scurgerea lichidului. Presiunea hidrostatica a lichidului introdus trebuie sa reduca uterul in pozitie normala. Odata ce inrsiunea a fost corectata administreaza ergometrina pentru a contracta uterul si a preni recurenta acesteia.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor