mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Obstetrica
Index » Boli si tratamente » Obstetrica
» Infectia antenatala

Infectia antenatala







O varietate de infectii materne, majoritatea virale, pot afecta fatul. Acestea erau cunoscute sub numele de infectiile \"TORCH\" - Toxoplas-moza, Altele (Other)-de ex. sifilisul, Rubeola, Cytomegalovirus (CMV), Herpes (si hepatita). Primele 5 sunt dobandite in perioada antenatala; her-pesul si hepatita sunt de obicei dobandite perinatal. Termenul \"TORCH\" este acum demodat, deoarece alti agenti microbieni sunt recunoscuti acum a aa importanta egala. (HIV; varicela, p.256).
Rubeola Vaccinarea antirubeolica are drept scop prenirea infectiei rubeolice.
a-sReinfectia asimptomatica se poate produce facand testele serologice (zi mai jos) esentiale pentru toate gravidele contacte pentru rubeola1. Screening-ul antcnatal de rutina detecteaza gravidele ce necesita vaccinare puerperala (evita sarcina in urmatoarele 3 luni; vaccinul este viu). Simptomele (p.254) sunt absente la 50% din mame. Fatul prezinta risc major de infectare in primele 16 saptamani de gestatie. 50-60% din copii sunt afectati daca infectia primara materna se produce in prima luna de gestatie, < 5% afectati daca infectia este la 16 saptamani. Riscul afectarii fetale este mult mai scazut (48h. Serologia sau probele vaginale si rectale nu sunt utile (poate fi febra comensala). MMC p.223. Infectia perinatala se produce de obicei in trimestrele al 2-lea si al 3-lea. 20% din copin infectati se nasc morti. Suferinta fetala in cursul travaliului este obisnuita. O caracteristica postnatala precoce este detresa respiratorie datorata pneumoniei. Pot aparea convulsii, hepatosplenomegalie, rash-uri petesiale si pustuloase, conjunctivita, febra si leucopenie. Meningita apare mai frecnt dupa infectia perinatala. Diagnosticul se face pe hemocultura din LCR, meconiu si placenta. Mortalitate infantila: 30%. Izoleaza nou-nascutul (poate aparea diseminare nosocomiala). Trateaza cu amoxicilina si gentamicina 2 saptamani.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor