mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Dietoterapie
Index » Plante medicinale » Dietoterapie
» Zece adevaruri importante !

Zece adevaruri importante !







HRANA PE CARE O CONSUMAM ESTE CA UN COMBUSTIBIL. EA DA TRUPULUI NOSTRU ENERGIA DE CARE ARE NEVOIE PENTRU A FUNCTIONA BINE. DACA NU VA ASIGURATI CA ACEST COMBUSTIBIL ESTE "POMPAT" IN ORGANISM IN CANTITATEA NECESARA SI CA ARE EXACT CALITATEA NECESARA, PUR SI SIMPLU NU VA TI BUCURA DE NILUL MAXIM POSIBIL DE SANATATE.
ORGANISMUL FIECARUIA DINTRE NOI ARE PANA LA O SUTA DE MII DE MILIARDE DE CELULE SI FIECARE DINTRE ACESTE CELULE SOLICITA ZILNIC O CANTITATE CONSTANTA DE SUBSTANTE NUTRITI PENTRU AFUNCTIONAIN MOD OPTIM.

Cuprins:

Dovada

Zece adevăruri importante despre hrană

12 alimente pe care oamenii le consumă frecvent

De ce nu dau rezultate dietele


Dovada

sus sus
HRANA INFLUENŢEAZĂTOATE ACESTE CELULE ŞI, PRIN EXTENSIE, FIECARE ASPECT AL FIINŢEI NOASTRE: STAREA EMOŢIONALĂ, NIVELURILE DE ENERGIE, ANUMITE POFTE ALIMENTARE, CAPACITATEA DE GÂNDIRE, APETITUL SEXUALJIPARELE DE SOMN ŞI SĂNĂTATEAGENERALĂ.PESCURT,0 ALIMENTAŢIE SĂNĂTOASĂ ESTE CHEIA UNEI STĂRI GENERALE DE BINE.


Primul pas pentru a vă schimba viaţa şi starea de sănătate l-aţi şi făcut, alegând această carte. Dar cum aş putea eu acum să vă conving să faceţi şi următorii paşi, la fel de importanţi, şi să renunţaţi la obiceiurile alimentare proaste?
Legătura dintre hrană şi sănătate este extrem de importantă. Alimentaţia joacă un rol vital în perpetuarea unei sănătăţi bune şi a unei stări generale de bine. Primul pas crucial este acela de a face
conexiunea dintre preferinţa pentru hrana bună şi sănătatea bună, pe de o parte, şi hrana "neinspirată" şi o sănătate precară, pe de altă parte.

Mi-am dat seama de acest lucru atunci când am analizat jurnalele alimentare ale participanţilor la emisiunea de televiziune Eşti ceea ce mănânci. Pe lângă faptul că, laînceputul programului,toţi participanţii erau supraponderali, absolut toţi aveau şi alte probleme de sănătate, cele mai multe cauzate de preferinţele alimentare nefericite. Aceste alimente erau catalizatorii majorităţii afecţiunilor şi neplăcerilor participanţilor. După ce am pregătit o masă ce conţinea alimentele nesănătoase pe care ei le consumaseră o săptămână întreagă şi le-am explicat modul în care acele alimente le afectează organismul, legătura dintre hrană şi sănătate a devenit şocant de evidentă.

Zece adevăruri importante despre hrană

sus sus
Un regim alimentar bogat în grăsimi (în special, grăsimi saturate) şi sare este asociat cu un risc crescut de apariţie a unei afecţiuni coronariene.
în medie, se estimează că o treime dintre cazurile de cancer ar putea fi prevenite prin schimbarea regimului alimentar. 0 dietă bogată în fibre şi cereale integrale şi sâracâîn grăsimi are capacitatea de a preveni o parte dintre tumorile canceroase, printre care şi cele de colon, de stomac şi cancerul la sân.
Mulţi experţi în fertilitate sunt convinşi că un regim alimentar nesănătos, bogat în grăsimi, zaharuri şi diverse tipuri de hrană procesată, săracă în substanţe nutritive esenţiale pentru fertilitate, poate conduce la infertilitate şi creşte riscul pierderilor de sarcină.
O dietă bogată în grăsimi, zaharuri şi sare conduce la creşterea în greutate şi măreşte riscul instalării obezităţii. Greutatea excesivă nu numai că duce la creşterea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare, a diabetului, a cancerului şi a infertilităţii, ci este asociată şi cu starea de oboseală, un nivel scăzut al respectului de sine, performanţe fizice şi mentale scăzute.
Un regim alimentar nesănătos creşte riscul apariţiei depresiilor şi a oscilaţiilor de dispoziţie. De asemenea, este asociat cu sindromul premenstrual, poftele alimentare necontrolate şi anxietatea.

Un regim alimentar cu un conţinut ridicat de aditivi, conservanţi şi zahăr rafinat poate cauza scăderea capacităţii de concentrare, hiperactivitate şi chiar agresivitate. Motivul este acela că alimentele cu un conţinut ridicat de zahăr şi aditivi alimentari au o cantitate mică de crom, care se pierde în procesul de rafinare. Cromul este necesar în reglarea nivelului de zahăr din sânge; dacă acest nivel este scăpat de sub control, devine posibilă apariţia acestor tulburări de comportament.
O dietă cu un conţinut scăzut de calciu, un element esenţial pentru menţinerea rezistenţei sistemului osos, creşte riscul ca oasele să devină fragile sau casante - afecţiune cunoscută sub denumirea de osteoporoză.
Un regim alimentar sărac în substanţe nutritive supune ficatul la eforturi enorme. Acesta are un rol esenţial în desfăşurarea unei digestii bune şi în absorbţia vitaminelor şi a mineralelor vitale. Pentru o stare de sănătate optimă, ficatul trebuie să funcţioneze la cea mai înaltă capacitate. Ficatul nu poate face faţă unor cantităţi mari de grăsimi saturate sau de alcool, fapt ce poate provoca afecţiuni ale ficatului sau ale rinichilor, precum bolile renale sau ciroza (o afecţiune gravă, în care celula hepatică se distruge definitiv).

Un regim alimentar bazat pe un consum excesiv de zahăr poate conduce la un nivel ridicat al glucozei (forma sub care este transportat zahărul în sânge) în organism, fapt care poate cauza probleme de metabolizare a zahărului, precum diabetul zaharat. Simptomele acestei boli sunt setea, urinarea frecventă, cauzată de excesul de glucoza, probleme cu vederea, oboseala şi infecţiile repetate.
O dietă extrem de săracă în substanţe nutritive poate afecta sistemul imunitar, în care caz organismul devine vulnerabil la răceli, gripe şi are o sănătate precară, în general. Avem nevoie de un aport constant şi echilibrat de vitamine şi de minerale esenţiale pentru a menţine sistemul imunitar într-o stare de funcţionare bună, astfel încât să ofere o protecţie eficientă împotriva infecţiilor şi îmbolnăvirilor.

12 alimente pe care oamenii le consumă frecvent

sus sus
S-ar putea ca, la prima vedere, această listă a celor mai populare 12 alimente, pe care majoritatea oamenilor le consumă frecvent, să nu pară atât de alarmantă, dar vă sfătuiesc să aruncaţi o privire la analiza nutriţională de mai jos. Statistica mea foloseşte unităţi de mărime precum "linguriţă de zahăr" şi "cub de grăsime" (aproximativ 250 g) pentru a atrage atenţia asupra faptelor. încă vă mai este foame
1. Peşte cu cartofi prăjiţi
2. Pizza 3.Spaghetti Bolognese
4. Un meniu cu "burger"
5. Pui prăjit
6. Kebab
7. Mic-dejun englezesc
8. Mâncare indiană cu pui
9. Mâncare chinezească (carne de porc cu condimente dulci şi acre şi orez prăjit)
10. Plăcinta ciobanului
11. Cartofi prăjiţi sub formă de chips
12. Pâine prăjită

► Peşte cu cartofi prăjiţi
calorii: 1.078 proteine: 43g carbohidraţi:86 g grăsime: 65g fibre: 56g echivalentul a 17 linguriţe de zahăr şi 1/2 cub de grăsime
► Pizza (de grosime medie)
calorii: 1.746 proteine: 80g carbohidraţi: 159g grăsime: 88g fibre: 8g echivalentul a 31 de linguriţe de zahăr şi 1/3 cub de grăsime
► Spaghetti Bolognese (o porţie de 300 g)


calorii: 237 carbohidraţi: 32g grăsime: 5,7g fibre: 3 echivalentul a 6 linguriţe de zahăr
* Un meniu cu "burger" (un hamburger mare, cartofi prăjiţi şi cola)
calorii: 1.300 proteine: 34g carbohidraţi: 189g grăsime: 44g fibre:13g echivalentul a 38 de linguriţe de zahăr şi mai mult de 1/5 cub de grăsime
Pui prăjit (trei bucăţi de pui şi cartofi prăjiţi)
calorii: 933 proteine: 62g carbohidraţi:72 g grăsime: 45 g fibre: 6 g echivalentul a 14 linguriţe de zahăr şi aproape 1/5 cub de grăsime
Kebab (carne friptă cu salată şi lipie)
calorii: 704 proteine: 61g carbohidraţi:78g grăsime: 19g fibre: 5g echivalentul a 15 linguriţe de zahăr şi aproape 1/10 cub de grăsime

Mic-dejun englezesc (2 felii subţiri de şuncă, 1 cârnăcior, 1 ou, o roşie, o porţie de fasole, o felie de pâine prăjită)
calorii: 831 proteine: 46 carbohidraţi:52g grăsime: 50g fibre: lOg echivalentul a 10 linguriţe de zahăr şi 1/5 cub de grăsime
Mâncare indiană cu pui (la pachet)
calorii: 709 proteine: 7lg
carbohidraţi: 72 g grăsime: 15 g fibre: 1 g
echivalentul a 14 linguriţe de zahăr
şi 1/20 cub de grăsime

► Mâncare chinezească la pachet (carne de porc cu condimente dulci şi acre şi orez prăjit)
calorii: 520 proteine: 16g carbohidraţi: 72g grăsime: 15g fibre: lg echivalentul a 14 linguriţe de zahăr şi 1/20 cub de grăsime
► Plăcinta ciobanului (300 g)
calorii: 336 proteine: 18g carbohidraţi: 28g grăsime: 18g fibre: 2g echivalentul a 5 linguriţe de zahăr şi 1/20 cub de grăsime
► Chips
calorii: 655 proteine: 8g
carbohidraţi: 74g grăsime: 38g fibre: 5g
echivalentul a 14 linguriţe de zahăr
şi peste 1/6 cub de grăsime
► Pâine prăjită (2 felii groase de pâine albă, unse cu unt)
calorii: 348 proteine: 6g
carbohidraţi: 35g grăsime: 21g fibre: lg
echivalentul a 7 linguriţe de zahăr
şi aproape 1/20 cub de grăsime

Acum, aspectul înfricoşător legat de toate acestea este că alimentele prezentate fac parte din meniul zilnic a nenumăraţi oameni. Dacă v-aţi începe ziua cu un minunat mic-dejun bine gătit, la masa de prânz luaţi un hamburger, iar seara ieşiţi la o pizza? (Nu uitaţi că nu am mai pus la socoteală gustările şi băuturile, ci doar cele trei mese.) Totalul caloriilor dumneavoastră va arăta cam aşa:
calorii: 3.877 proteine: 160g carbohidraţi: 400g grăsimi: 182g fibre: 31g
Necesarul zilnic normal de calorii este de 2.550 (17.850 pe săptămână) pentru bărbaţi şi 1.940 (13.580 pe săptămână) pentru femei.Totalul de mai sus este aproape dublu faţă de cantitatea recomandată pentru femei şi de 1,5 ori mai mare decât cel ideal pentru bărbaţi.
Este echivalent cu a consuma 20 de acadele pe zi şi o jumătate de cub de grăsime. Adăugaţi la acestea gustările dintre mesele principale, băuturile, alcoolul şi lipsa exerciţiului fizic, iar organismul dumneavoastră va deveni o bombă cu ceas pentru potenţiale afecţiuni cardiace, diabet, accidente vasculare cerebrale, tensiune ridicată, probleme ale tractului digestiv. Puteţi alege să vă otrăviţi singuri sau, sper eu, puteţi alege să nu faceţi asta!

De ce nu dau rezultate dietele

sus sus
Haideţi să clarificăm câteva lucruri. Clasicele diete-fulger pur şi simplu nu dau rezultate. Dietele bazate pe calcularea caloriilor, cele care urmăresc un anumit sistem de "puncte" sau chiar şi cele bazate pe un consum ridicat de proteine şi foarte redus de carbohidraţi - toate acestea, după părerea mea, vor eşua; ba mai mult, sunt anoste, inutile şi de-a dreptul periculoase pentru organism. Este foarte adevărat, s-ar putea să vă ajute să daţi jos câteva kilograme în doar câteva săptămâni sau câteva luni.Totuşi, pe termen lung, nu veţi reuşi să continuaţi aceste diete la moda, pentru că în final veţi pune la loc kilogramele pierdute şi nu veţi face nimic bun pentru organismul dumneavoastră.
Dietele în vogă se bazează pe restricţii şi, în consecinţă, vă vor priva de elemente esenţiale pentru organism. De exemplu, dieta foarte populară, bazată pe o cantitate crescută de proteine din carne şi foarte puţini carbohidraţi este fundamental eronată din punct de vedere ştiinţific şi nutriţional. Pentru a funcţiona, pentru a gândi, pentru a avea energie, o viaţă sexuală normală şi o atitudine pozitivă, orice fiinţă umană are nevoie de carbohidraţi complecşi. în categoria carbohidraţilor complecşi intră cerealele integrale, precum orezul brun, meiul, quinoa, secara, orzul şi hrişcă.

Pacienţii mei care au renunţat să consume carbohidraţi complecşi în favoarea alimentelor bogate în proteine au început să aibă probleme serioase - constipaţie, modificări bruşte de dispoziţie, accese de furie, ameţeli, dureri de cap, de stomac şi stări depresive - chiar şi cei cu temperamente extrem de pozitive. Până la urmă, au fost nevoiţi să se întoarcă la programul de viaţă propus de mine, care a dat cele mai bune rezultate.
în plus, majoritatea dietelor la modă reduc aportul de acizi graşi esenţiali. Repet, aceasta este o proastă aplicare a cunoştinţelor ştiinţifice şi este rău pentru organismul dumneavoastră! Acizii graşi practic ajută organismul să dizolve grăsimea. Eliminarea alimentelor care-i conţin este echivalentă cu eliminarea agenţilor care ard grăsimile. Am denumit programul conceput de mine "Dieta Abundenţei", tocmai pentru că nu se bazează pe eliminarea unor alimente. Mâncaţi liniştiţi în continuare avocado, nuci braziliene, migdale, seminţe de susan, de dovleac şi nuci, iar lista poate continua.

Pentru mine, cuvântul "dietă" nu înseamnă autoînfome-ci mai degrabă un nou stil de viaţă, în care hrana sănătoasă se regăseşte din abundenţă. Cartea Eşti ceea ce mănânci dă rezultate mai bune decât orice altceva s-a încercat vreodată, pentru că planul meu se bazează pe cercetări ştiinţifice de pe tot cuprinsul pământului, studii clinice şi analize biochimice de laborator. Aveţi posibilitatea să alegeţi dintr-o minunată paletă de alimente şi să porniţi la drum cu planul de viată al Dr.GiIlian McKeith.
Scopul meu este acela de a vă determina să faceţi unele schimbări minore, care vor avea un efect aproape imediat şi vor dura tot restul vieţii dumneavoastră.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai