intrucat Corcodusul sau Mirobolanul {Primus cerasifera Ehrh.) creste semispontan, in toate regiunile si localitatile tarii noastre, fructele acestei specii au o pondere apreciabila in-productia globala de fructe.
Corcodusele contin apa (82 ' 90%), zaharuri (8,5'13,6%), acizi (0,6%), proteine (0,65%), celuloza (0,6%), substante minerale, vitamina C (3'7 mg la 100 g),
vitamine din complexul B s.a. intrucat corcodusele crude (verzi ) sunt bogate in acid citric, ele se folosesc pentru acritul ciorbelor.
Infgeneral, productia de corcoduse se lorifica prin distilare, dand o tuica cu o tarie de 17'25A°. Din 100 kg borhot de corcoduse bine coapte se obtin 10'12 1 tuica de 25A°. in amestec cu alte fructe, corcodusele se folosesc la prepararea marmeladei. Continand mai multa pectina decat merele, ele asigura o gelifieare mai buna, iar marmelada se pastreaza timp mai indelungat, fara sa mucezeasca. Corcodusele cu suc intens colorat dau marmeladei o cuibare mai atragatoare. Din corcoduse se mai prepara suc, sirop, compot si jeleu. Din cauza ca pielita lor nu/se desprinde de pulpa, compotul de corcoduse este solicitat putin. Coacerea corcoduselor are loc in iulie-august, in functie de conditiile anului si de biotip.