mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Valoarea alimentara si terapeutica a fructelor
Index » Dieta nutritie » Fructe » Valoarea alimentara si terapeutica a fructelor
» Corcodusele

Corcodusele







intrucat Corcodusul sau Mirobolanul {Primus cerasifera Ehrh.) creste semispontan, in toate regiunile si localitatile tarii noastre, fructele acestei specii au o pondere apreciabila in-productia globala de fructe.
Corcodusele contin apa (82 ' 90%), zaharuri (8,5'13,6%), acizi (0,6%), proteine (0,65%), celuloza (0,6%), substante minerale, vitamina C (3'7 mg la 100 g), vitamine din complexul B s.a. intrucat corcodusele crude (verzi ) sunt bogate in acid citric, ele se folosesc pentru acritul ciorbelor.
Infgeneral, productia de corcoduse se lorifica prin distilare, dand o tuica cu o tarie de 17'25A°. Din 100 kg borhot de corcoduse bine coapte se obtin 10'12 1 tuica de 25A°. in amestec cu alte fructe, corcodusele se folosesc la prepararea marmeladei. Continand mai multa pectina decat merele, ele asigura o gelifieare mai buna, iar marmelada se pastreaza timp mai indelungat, fara sa mucezeasca. Corcodusele cu suc intens colorat dau marmeladei o cuibare mai atragatoare. Din corcoduse se mai prepara suc, sirop, compot si jeleu. Din cauza ca pielita lor nu/se desprinde de pulpa, compotul de corcoduse este solicitat putin. Coacerea corcoduselor are loc in iulie-august, in functie de conditiile anului si de biotip.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor