mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Alimente-medicament
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Alimente-medicament
» Strugurii

Strugurii







Descriere: Fructul tei-dc-e are forma de ciorchine (regional, se mai numeste si poama). Daca nul este considerai un aliment, cum
spunea Pasteur - bineinteles, in limitele cumpatarii -, cu atat mai mult trebuie apreciata materia prima, strugurii. Pentru calitatile sale, sucul de struguri este denumit "lapte vegetal\", datorita asemanarii sale eu laptele de matca.
Compozitie: Bogati in tamine, saruri minerale, strugurii mai contin in cantitate apreciabila zahar (12Og-I5O g la 1 kg). Valoarea calorica este de 900 calorii pentru 1 kg.


Proprietati: Energetice, remineralizante, diuretice, laxative etc.
Indicatii terapeutice: Obezitate, cresterea secretiilor biliare, dis-pepsii, litiaza renala si biliara, intoxicatii cronice cu mercur, reumatism, guta etc. Sunt contraindicati bolnalor de diabet.
Mod de administrare: Se consuma proaspeti, numai dupa ce au fost bine spalati, pentru a indeparta sulfatul de cupru ramas de la stropire.In plin sezon se recomanda o cura de struguri, zilnic, exclusiv 2-3 kg sau 700-l400 ml suc de struguri, timp de o luna.
In obezitate, din 10 zile, se recomanda ca timp de doua zile sa se consume numai slruguri (1-2 kg zilnic). Cura de struguri se recomanda pentru o mai buna diureza, in constipatie, pentru cresterea secretiei biliare etc. La fel de eficace este in dispepsii, litiaza renala si biliara, intoxicatii cronice cu mercur etc. Mustul este diuretic si laxativ. Strugurii uscati si fara samburi au aceleasi calitati ca si cei proaspeti. Primavara, cand "ge\" ta, se ia cate o lingurita de seva in fiecare dimineata, in caz de litiaza renala si biliara. Poate fi un bun cicatrizam al plagilor. Din seminte de struguri se poate extrage un ulei bogat in acizi grasi nesaturati si tamina E, recomandat de unii autori in hipercolesteromie si arterio-scleroza. Pentru gastronomi, sucul de agurida inlocuieste cu succes zeama de lamaie. Frunzele, bogate in tamine, se pot consuma ca si spanacul (salate sau diferite mancaruri).





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor