mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Alimente-medicament
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Alimente-medicament
» Ceapa

Ceapa







Descriere: Planta erbacee comestibila cu miros puternic, specific, cu tulpina aeriana dreapta, cilindrica, verde, si cu cea subterana in forma de bulb. inca din antichitate, ceapa a fost folosita ca ta medicinala. Ea prone din Asia si Asia Mica. Se folosea ca diuretic foarte eficient contra ascitei.


Compozitie: Continutul de proteine este scazut

(l%),cel de hidrati de carbon este de 9%. Contine cantitati mici de sodiu, circa 8 mg%, 160 mg% potasiu, 30 mg% calciu, 40 mg% fosfor si 0,5 mg% fier. Alte microelemente continute sunt: iod, siliciu, sulf si fluor. Vitaminele sunt in cantilale mica: 5 mg% tamina A; 0,03 mg%, taminele B,B,; 02% mg% macin si 8 mg% tamina C. Mai contine acid fosforic si acetic, ulei volatil,bisulfat de alil si propil.enzime.


Proprietati: Stimulente, diuretice, expectorante, vermifuge, hipogli-cemice. anii cancerigene, afrodisiacc, antiseptice, antalgice, antireumau\'ce.
Indicatii terapeutice: Astenie,edeme, oligurie, surmenaj,imbatranire precoce, impotenta sexuala, boli reumatice, gripa, ateroscleroza, diabet zaharat, ermi intestinali etc.
Mod de folosire: Se consuma minimum 1-2 cepe crude pe zi sau se prepara tinctura dintr-o ceapa zdrobita, macerata 10 zile in 100 ml de alcool; se filtreaza si se iau cate 2 lingurite pe zi inaintea mesei de pranz si inainte de culcare (ca diuretic). Pentru prostatite se recomanda cure de 10 zile pe luna, timp de 6 luni pe ani. Se poate folosi m


acerata (2 cepe la 500 ml apa), o cana inainte de culcare, in gripa; pentru tuse, se face infuzie din 4-6 cepe la 1 litru de apa indulcita cu 10 mg miere sau zahar, se strecoara si se beau 1-2 cani calde pe zi. Decoctul din 3 cepe mari la un litru de apa, cate o cana dimineata si seara, se foloseste pentru reumatism; se pun calaplasme cu ceapa fiarta in furunculoze, placi, degeraturi; suc, pentru uz extern (dureri de dinti, furuncule, intepaturi de insecte) si intern pentru diabet zaharat, boli reumatice, prosta-liie, edeme (simplu sau amestecat cu suc de morco sau telina).


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor