mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Alimente-medicament
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Alimente-medicament
» Dovleacul, dovlecelul

Dovleacul, dovlecelul







Descriere: ta cu tulpina intinsa pe pamant, cu fructe mari, sferice sau ovale. Do-vleac-turcesc (sau alb) - varietate de dovleac originara din India, cu fructul mare, turtit, comestibil (Cucurbita melopepo). Dovlecel - varietate de dovleac cu fructe comestibile, lunguiete, a-proape cilindrice (Cucurbita pepo).
Compozitie: Bogat in vitamine; semintele contin lucina, tirozina, vitamina B etc.
Proprietati: Laxativ, emolient, diuretic.
Indicatii terapeutice: Insomnii, astenie, diabet, verminoze, consti-patie, hemoroizi.
Mod de folosire: Se poate folosi crud, fiert sau copt, pentru insomnie, constipatie,astenie, diabet si hemoroizi. Semintele se pot folosi cu succes in verminoze intestinale, tenie si ascarizi. Se curata de coaja 30-50 g seminte si se amesteca cu miere de albine. Pasta obtinuta se va consuma dimineata, in 3 doze, la interval de o ora una dupa alta. Dupa ultima doza se ia un purgativ. La copii se reduce doza la jumatate, admi-nistrandu-se pe parcursul mai multor zile.
Dovlecelul, bogat in minerale, vitamine si saruri minerale, se foloseste din ce in ce mai mult in bucataria multor tari. Curatat de coaja si fara seminte esle bine tolerat de bolnavii cu colita si se recomanda in hipertensiunea arteriala, in special seara. Cel mai gustos este dovlecelul de culoare verde deschis, neted, stralucitor, mic, de forma cilindrica, fara seminte, cu penduncul proaspat, mic, sa nu depaseasca 150 g. Dovleceii moi, patati si nu prea proaspeti, r fi curatati.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor