mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Psihiatrie
Index » Boli si tratamente » Psihiatrie
» Alte nevroze

Alte nevroze







Nevroza anxioasa are 4 subgrupe:
» Atacul de panica (crize de anxietate paroxistica si de catastrofa iminenta)
» Nevroza anxioasa
» Nevroza mixta anxioasa si depresiva » » Nevroza depresiva
Nevroza fobica Aceasta implica simptome de anxietate, care apar numai in anumite situatii si care conduc la evitarea lor. Sunt caracterizate in functie de situatia specifica: agorafobia este frica de aglomeratii, de calatorii si de situatii care se petrec departe de casa: fobii sociale (situatii cand pacientul ar putea fi observat continuu, de ex. dineuri restranse); fobii speciale, de ex. de stomatolog, relatii, vineri 13 (triskaide-cofobia), paianjenii (arahnofobia), gandaci (ii coloreaza in rosu cu puncte negre si devin buburuze incantatoare). De asemenea, poate exista fabo -fobia sau frica de a se face de rusine prin tipete necontrolabile.
Este important de aflat exact care este stimulul fobie. El poate fi foarte specific, de ex. calatoria cu masina, nu cu bicicleta. De ce sunt evitate unele situatii? Situatiile in care pacientul se teme ca este urmarit sau persecutai sugereaza mai degraba paranoia decat fobia.


Nevroza obsesiv - compulsiva Obsesiile pot fi cuvinte sau fraze stereotipe, involuntare si repetate care se impun subiectului. Ele sunt percepute de pacient ca lipsite de sens spre deosebire de convingerile delirante si sunt neconforme cu caracterul pacientului desi isi au originea in el insusi (spre deosebire de halucinatii sau impunerea ideilor). Obsesiile sunt adesea respinse de pacient dar, daca dureaza mult, pacientul poate renunta sa le indeparteze. Un exemplu de comportament compulsiv non-rbal este excursionistul care nu poate niciodata sa faca o plimbare lunga deoarece el se intreaba, la fiecare pas, daca a incuiat masina si se intoarce in repetate randuri sa se asigure ca, de fapt, o facuse. Alte exemple sunt ritualurile de spalare (de ex. spalarea mainilor), numarare si imbracare. Tratamentul: Asemanator cu al celorlalte nevroze (p.404). Dintre antide-presi, numai clomipramina (incepe cu 25 mg/zi PO) si fluoxetina (incepe cu 20 mg/zi PO) sunt autorizate pentru tratamentul nevrozei obsesiv - compulsi. p. 398-400.


Depersonalizarea Reprezinta o stare particulara de perceptie perturbata, in care obiectele (de ex. segmente corporale) sunt resimtite ca fiind schimbate (\"ca fiind facute din vata\"), denind ireale, indepartate sau automatizate. Aceasta este o stare subiectiva a propriei persoane si nu este o manifestare a psihozei. Depersonalizarea poate fi primara sau poate face parte din alte nevroze.
Isteria p.390.
Tratament: Terapia comportamentala (p.430) este adesea indicata, demonstrand ca pacientul doreste intr-adevar sa se schimbe. Antide-presile (p.398) pot, de asemenea, ajuta atunci cand se asociaza terapiei comportamentale.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor