mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Medicina generala
Index » Boli si tratamente » Medicina generala
» Probleme sociale

Probleme sociale







Somajul si familia. Aprox. 50% dintre copin in ingrijire au parintii someri. Datele recensamantului britanic din 1971 aratau o asociere intre decesele in copilarie (0-4 ani) si somaj, clase sociale inferioare si supraaglomerare. Nou-nascutii ai caror tati au serviciu tind sa aiba o greutate mai mare la nastere (cu 150 g) decat nou-nascutii cu tati someri, dupa corectarea altor factori. Accidentele2 si infectiile sunt mai frecvente la copin somerilor, ativ cu martori atent selectati, iar mamelor lor pot fi mai predispuse la depresie. Pe masura ce somajul creste, creste si maltratarea copiilor.1 Alti factori corelati cu aceasta crestere sunt neintelegerile conjugale, datoriile si lipsa de respect de sine a parintilor, asa cum arata famiile afectate: \"Cand si-a pierdut slujba, s-a ticnit complet. S-a schimbat foarte mult. A devenit deprimat si certaret. Frustrat.\"1


Destramarea casniciei reprezinta principala problema a femeilor in practica generala manifestata prin nevroze, si a doua problema (dupa somaj) la barbati, si este un factor principal in >60% din incercarile de sinucidere.3 in SUA barbatii divortati au cea mai mare rata a mortalitatii. Cresterea incidentei deceselor cardiace este mai evidenta la barbatii divortati tineri. Statutul de divortat nefumator este aproape la fel de periculos ca statutul de casatorit fumator a 1 pachet pe zi.3 Armonia conjugala (manifestata de ex. prin mangaieri) protejeaza fata de decesul cardiac, dupa cum s-a aratat de ex. intr-un studiu prospectiv pe 10 000 inimi israeliene.
Ajutoare sociale.4 Varstnicii: daca singura sursa de venituri este pensia, poate fi utila o cerere pentru ajutor social (numit inainte venit suplimentar). Acesta asigura o alocatie personala de baza Aħ o prima (de ex. 11,80 lire/sapt.) in functie de nevoile datorate rstei, bolii, handicapului (sau responsabilitatilor familiale).
» Prima de copil inlid este pentru un copil inregistrat ca orb sau care primeste o alocatie de insotitor sau de mobilitate.
» Prima de inliditate (15,40 lire/sapt.) este pentru solicitanti sau parteneri care primesc o alocatie de insotitor sau de mobilitate, o alocatie de inliditate, sau o alocatie de handicap sever. Poate fi platita daca solicitantul (nu ingrijitorul) nu a lucrat din cauza de boala timp de 28 saptamani.


» Prima de handicap sever (28,20 lire/sapt.) este pentru cei care primesc o alocatie de insotitor, daca nimeni nu primeste alocatie de ingrijitor a persoanei bolnave si aceasta locuieste singura (definitie DHSS).
» Acest sistem de alocatie de baza + prime este utilizat pentru a calcula ajutorul casnic pentru cei care nu au dreptul la ajutor social. Ajutorul casnic nu poate fi platit daca solicitantul are economii de peste 8 000 lire.
Familii tinere; daca persoana care lucreaza este prost platita se poate face o cerere pentru credit\'familial si un imprumut de la fondul social cu sume limitate pentru a cumpara echipamentul strict necesar (de ex. aragaz). Creditul familial (loare medie 25 lire/sapt.) este o suma neimpozabila platita familiilor in care persoana care lucreaza presteaza >24 h/ sapt. Pot candida si cei care castiga


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor