mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
» Urticarie

Urticarie







Este o afectiune de natura toxico-alergica, cu eruptie pe piele, uneori si pe mucoase, provocata de disfunctii ale organelor interne (imbolnavirea tractului digestiv, a ficatului, rinichilor, sistemului nervos) si de factori externi (chimici, fizici, biologici, calorici, mecanici, substante medicamentoase, alimente, vaccinuri). in mecanismul declansator al urticariei, un rol important il joaca viermii intestinali. Alergenii dezvolta o sensibilitate sporita si acumuleaza histamina.In urticaria artificiala, o excitare mecanica poate provoca eruptii sub forma de basici care nu sunt insotite de mancarime. Este un gen atipic de urticarie.


Urticaria acuta se manifesta brusc, prin mancarime puternica, eruptie abundenta, cu protuberante pe corp si membre. Basicile, de dimensiuni incepand cu cele ale unui ac cu gamalie pana la cele ale unei palme, se contopesc adesea in uri ciudate care dispar dupa 1-2 ore; la inceput, in centru apare o decolorare, iar pe margine se mentine un chenar intunecat care, ulterior, dispare fara urma. Eruptiile continua cateva zile, accentuandu-se, de regula, seara si disparand spre dimineata.
Urticaria cronica recidivanta decurge mai putin acut, in asalt, pe fondul unei alergii prelungite (in boli cronice ale organelor interne), de-a lungul catorva ani sau luni. Acutizarile alterneaza cu remisiile. Recidile sunt insotite de mancarime chinuitoare, dereglari nervoase, insomnie, durere de cap, slabiciune, cresterea temperaturii.
Urticaria cronica persistenta se constata mai frecnt la femei. Pe suprafata flexoare a membrelor apar noduli rosii-bruni. Acest tip de urticarie are o evolutie de lunga durata, cand basicile se transforma in mici noduli, fiind considerat un prurigo.
Tratamentul depinde de cauza si gravitatea procesului. El include si dieta, clisme purificatoare, laxati, carbune activat, preparate antialergice.
Tratamentul urticariei se deosebeste putin de cel al dermatitei acute, dar principala atentie trebuie acordata patologiei ficatului si cailor biliare, mai ales la femei (detoxifierea ficatului este de baza, iar atunci cand aceasta este deficitara, adesea apar fenomene de urticarie). Pentru aceasta, sunt necesare preparate din sunatoare, musetel, calomfir, siminoc, scanteiuta, maces, iarba mare, menta, scrantitoare etc.


Schema de tratament
1. Amestecul 1 Siminoc (flori) - 20 gr.; sunatoare (iarba) - 16 gr.; menta ( frunze) - 5 gr.; calomfir (flori) - 10 gr.; trifoi (frunze) - 10 gr.
O lingura cu acest amestec se opareste cu un pahar cu apa clocotita, se infuzeaza. Se bea cate 1/3 de pahar, de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.
Concomitent, se recomanda tanacehol - cate o leta de trei ori pe zi, inainte de masa, sau preparate cu proprietati similare -berberin, allanton, henofalk, holosas, allohol etc.
2. Este de preferat ca, seara, sa se efectueze tubaj cu apa minerala (Smirnovskaia, Slavianovskaia, Essentuki-l5 etc). Cura este de 6-8 proceduri.


3. Amestecul 2

Anghelica salbatica chinezeasca (radacina) - 10 gr.;


lintita radacinoasa (iarba) - 6 gr.;

bujorul alb (rizom) - 3 gr.;


lemnul dulce de Ura! (rizom) - 3 gr.;

efedra chinezeasca (iarba) - 8 gr.
tele se maruntesc, iar din pulbere se pregatesc pilule de cate 0,6 gr. Pentru inchegarea masei respecti se pot folosi curmale. Se iau cate 3 pilule, de 3 ori pe zi, in afectiunile pruriginoase ale pielii si se aplica proceduri pe baza de unguente.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024