mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
» Ulcere trofice

Ulcere trofice







Ulcerul (ulcus) - este o afectiune a pielii care ataca epiderma, derma si, uneori, chiar tesuturile de mai mare profunzime. Ulcerele se dezlta din protuberante, noduli, sau in urma spargerii pustulelor profunde. Numai asa-nurnitele ulcere trofice se formeaza in urma necrozarii primare a unor tesuturi aparent sanatoase, ca rezultat al dereglarii troficitatii lor. Ulcerele pot fi: rotunjite, ovale, de forma neregulata. Culoarea suprafetei ulcerate difera - de la rosu-aprins pana la vinetiu-stacojiu. Partea bazala poate fi uniforma sau neuniforma, acoperita de o secretie seroasa, purulenta, sangvinolenta, cu granulatii saracacioase sau opulente. Marginile sunt egale, scobite si roase, netede sau cu protuberante dure si moi.In procesul inflamator-purulent, marginile ulceratiei sunt tumefiate, moi, cu secretie purulenta abundenta si hiperemie extinsa in jurul ei; cand granuloamele infectioase se dezintegreaza (de exemplu gumma - in sifilis), in jurul ulceratiei apar: un infiltrat consistent, limitat, si o hiperemie stagnanta, la periferie. Daca infiltratul consistent din jurul ulceratiei nu este insotit de fenomene inflamatorii, trebuie suspectata prezenta unor noi formatiuni.In urma unei ulceratii raman intotdeauna cicatrice, dupa natura carora, uneori, se poate deduce existenta unui proces patologic anterior.




Produse naturale

1. Suc din frunze proaspete de feriga se foloseste in tratarea ulcerelor trofice, sub forma de comprese si prisnite.
2. Liliac. Mai intai, se pun picioarele in apa fierbinte timp de 10-l5 minute, dupa care, se impacheteaza in frunze de liliac proaspete, spalate. Aceasta metoda este buna mai ales in ulcerele trofice, aparute pe fondul unei dilatari varicoase a venelor si in tromboflebita. Frunzele se acopera cu secretii abundente din rani, iar bolnavii simt, astfel, o mare usurare. insanatosirea completa intervine dupa o luna, o luna si jumatate. Iarna, se poate folosi talas din ramurele maruntite de liliac. in toate cazurile, rezultatele sunt bune.
3. Se amesteca 100 gr. de rasina de brad, 100 gr. de slanina de porc (din organele interne) si 100 gr. de ceara. Totul se fierbe. Se spala cu apa de var (o lingura cu var nestins la l 1 de apa), apoi se aplica un pansament cu alifia preparata. Ulcerele trofice cele mai grele incep sa se cicatrizeze dupa 5-6 aplicatii cu pansamente.
4. Rasina de pin si de brad argintiu se aplica la fel ca rasina de brad obisnuit.
5. Ulcerele trofice si eczemele se trateaza cu catapiasme din infuzie de eucalipt. 100 gr. de frunza proaspata se oparesc cu 1 I de apa clocotita si se fierb timp de 5 minute.
6. Portiunile afectate de eczeme si ulcere trofice se spala cu infuzie tare de salcie (ramurele si frunze). Din pulbere de scoarta si vaselina, se poate prepara o alifie (1:1).


7. in ulcerele trofice, se bea decoct din siminoc-de-balta (30 gr. de iarba la un pahar cu apa clocotita), cate 1/3 de pahar, de 3 ori pe zi. Pentru alifie, se face pulbere din o parte iarba si 3 parti de unt presat, nesarat. in tratarea ulcerelor trofice se folosesc atat decocturile, cat si alifiile.
8. Pentru o cicatrizare mai rapida, pe rani si ulceratii trofice se aplica suc din radacini sau frunze de brusture.
9. Ferula este unul dintre cele mai puternice produse care se folosesc in tratarea ulcerelor trofice si a bolilor oncologice. Se aplica suc din radacina de ferula pe rani si ulceratii. Se prepara alifie cu decoct tare din radacina si vaselina.
10.100 gr. de seminte de castraveti (pentru seminte) ingalbeniti se macereaza in 200 ml de dca, timp de 10 zile. Catapiasme si comprese cu tinctura obtinuta se folosesc in tratarea ulcerelor trofice.
11. Se razuieste usturoi si, cu pasta obtinuta, se unge rana.
12. Peste 20 gr. de pelin amar, uscat si maruntit, se toarna un pahar cu apa clocotita si se incalzeste totul pe baie de abur, timp de 15 minute. Se infuzeaza o ora si se filtreaza, dupa care se aplica pe rani, sub forma de cataplasme si comprese. Infuzia de te nu se pastreaza mai mult de 2 zile.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024