mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
» Acnee

Acnee








Cosurile (acneea) apar ca urmare a dereglarii generale a meolismului grasimilor si se intalnesc, in principal, la persoanele care sufera de seboree, sau de vreo disfunctie a organelor sexuale si a altor organe cu secretie interna. Dar acnee pot avea si persoanele care nu sufera de seboree.
La aparitia acneei pot contribui stafilo si streptococii, sau acarienii (demodex).
De acnee vulgara sufera persoane de ambele sexe, cosurile aparand in perioada maturizarii sexuale si scazand cantitativ spre 30 de ani si uneori mai tarziu. De obicei, ele se localizeaza pe pielea fetei, a pieptului, spatelui si umerilor.
Cosurile pot fi de diferite tipuri: papuloase, pustuloase, indurative, sferice, flegmonice, necrotice, negre, albe, de marimea unui varf de ac, dar si mult mai mari, de culoare rosie-netie sau galbui-maronie.


Cosul negru (comedonulj - are o structura initiala de cos obisnuit, constand din celule cornoase ale epidermei, cu un varfusor negru, de fapt un dop format de produse rezultate din modificarea chimica a grasimii pielii, microbi, praf. Asemenea unui dop, comedoanele astupa orificiile foliculilor; daca se preseaza un comedon, din el iese o masa alb-galbuie, asemenea unui erme cu capsor galben.
Comedoanele se pot localiza in zona fetei, a spatelui, pieptului, sub forma de puncte.
Cosurilepapuloase - sunt mici formatiuni de forma conica, cu aspect de comedoane, la baza carora s-a acumulat un mic infiltrat infectios. Evolutia cosurilor papuloase este, uneori, insotita de o usoara mancarime.
Cosurile pustuloase - marcheaza urmatoarea etapa a evolutiei celor papuloase - mici noduli durerosi, de marimea unui bob de linte, avand un capsor purulent, de culoare rosie. Puroiul se usuca repede intr-o crusta care, atunci cand cade, lasa in urma o mica cicatrice a cosului ndecat.
Cosurile indurative - sau protuberante se caracterizeaza prin patrunderea mai profunda a infiltratului, in tesutul perifolicular; cand ating dimensiunea unei boabe, aceste cosuri den purulente, dureroase; din ele se elimina mult puroi, dupa care, in urma, ramane o mica cicatrice.
Cosurile flegmonice - afecteaza straturile mai profunde ale pielii, formand mici abcese fluctuante, de culoare rosie-purpurie. Au o evolutie sustinuta, cedeaza greu la terapie, iar ndecarea este urmata de modificari ale pielii, sub forma cicatricelor.
Cosurile necrolice - au portiuni de necroza in centrul lor, recidiveaza, se localizeaza pe tample, zona superioara a fruntii, la granita cu partea acoperita de par a capului. Cicatricele care se formeaza in procesul ndecarii sunt adanci si au contururi neregulate.
Cosurile sferice (conglobate) - reprezinta forma grava a acneei, se constata atat la tineri, cal si la adulti, fiind un conglomerat de comedoane, provocate de stafilococi. Apar atunci cand slabeste rezistenta organismului. Acumulandu-se in glanda sebacee si negasindu-si iesire, puroiul formeaza abcese chistice care se sparg prin fistule. Din cosuri se elimina un puroi vascos, ca o smantana. Tesutul din preajma fistulelor se mareste la periferie, iar structurile formate se cicatrizeaza greu. Apoi apar noi cosuri sferice si procesul se repeta. Cicatrizandu-se, cosurile sferice lasa urme adanci, ca niste punti albicioase, sau cheloidale. Cosurile sferice se localizeaza pe piele, fata, gat, piept, spate; cicatricele desureaza fata, provoaca dureri si strangerea pielii, ingreunand mobilitatea acesteia. Adesea, cosurile sferice recidiveaza, fiind incluse in categoria piodermitelor ulceroase. Evolutia este cronica - uneori dureaza luni si ani.
Cosurile albe (miliume) - marunte cat un bob de mei, rotunde, albe, chisturi consistente care se formeaza prin retinerea secretiei in polifoliculul sebaceu, in urma astuparii. Se intalnesc pe tample, pometii obrajilor, scrot, pe cicatricele din epidermoliza congenitala, in poriirie, ulceratii tuberculoase si cele provocate de sifilis. Cosurile albe pot aparea la copii si adulti complet sanatosi, ele avand in structura: sebum, straturi cornoase, fire de par si puf.
Cosurile de natura medicamentoasa - apar la persoane care nu suporta anumite medicamente; se manifesta sub forma de eruptii de pete marunte, noduli, bube de culoare rosu-aprins, asemanatoare cosurilor simple. Spre deosebire de cele obisnuite, cosurile de natura medicamentoasa nu au comedoane. Preparatele pe baza de iod si brom pot provoca eruptii medicamentoase, care se ndeca, lasand in urma cicatrice. Cosurile de natura medicamentoasa provoaca mancarime si arsura. Pentru punerea unui diagnostic corect, pacientul trebuie intrebat, in detaliu, despre medicamentele pe care si le-a administrat. Cosurile profesionale-se intalnesc la persoane care n in contact cu carbune, lubrifianti, cherosen, acetona, rasini, diverse emulsii chimice. Orificiile folicuiilor sunt strapunse de puncte negre. Cosurile profesionale se localizeaza pe portiunile flexoare ale antebratelor si coapselor. Se intalnesc, aproape in exclusitate, la barbati.




Produse populare

1. Peste 50 gr. de radacini de iarba mare, maruntite pana den pulbere, se toarna 100 ml de apa; se fierbe 30 de minute, in clocot. La decoctul obtinut se adauga 50 gr. de unt nesarat, de vaca. Cu alifia obtinuta se ung, de doua ori pe zi, zonele afectate de acnee.
2. Amestecul I Glicerina- 1 lingura; lamaie (suc) - o lingurita;
brusture (pasta din radacini) - 2 linguri; ou (galbenus) - 1.
Se amesteca toate ingredientele. Se aplica alifia pe fata, pe liinpul noptii. Dimineata, dupa spalare, se aplica suc de lamaie pe pielea relei.
3. Peste 10 gr. de frunze de menta uscata se toarna 200 ml de apa clocotita, se infuzeaza timp de o ora intr-un vas inchis ermetic, se filtreaza. Se sterge fata cu infuzia obtinuta, care poate fi folosita numai 24 de ore.
4. Peste 20 gr. de flori de calendula, maruntite, se toarna 200 ml de vodca si se lasa ia macerat timp de 7 zile, dupa care se filtreaza. Se sterge fata de 2 ori pe zi.
5. Amestecul 2 Sunatoare (iarba) - 15 gr; brusture (radacina) - 15 gr.; nuc (frunze)- 15 gr.
Peste o lingura cu acest amestec, se toarna un pahar cu apa. Se fierbe, se beau 2-3 pahare cu decoct, pe zi.
6. Amestecul 3 larba-mare (iarba) - 15 gr.; sunatoare (iarba) - 15 gr.; brusture (radacina) - 15 gr.
O lingura cu acest amestec de ierburi se opareste cu 1 pahar de apa. Se beau 2-3 pahare pe zi, in caz de acnee vulgara.
7. Peste 4 linguri cu castraveti proaspeti, maruntiti (cu coaja), se toarna doua pahare cu apa clocotita si se infuzeaza 4 ore. Cu produsul obtinut se sterge fata.
Se sterge fata cu suc proaspat de patlagina, se adauga !a masti.
8. Amestecul 4


Badian (radacina) - 100 gr;

turita mare- 100 gr.;


Viola tricolor (flori) - 50 gr.

Peste 2 linguri cu amestec se toarna 0,5 1 de apa, se fierbe timp de 5 minute, se infuzeaza 8 ore, se filtreaza. Se bea cate o lingura, de 4 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
9. Amestecul 5 Mesteacan (frunze) - 25 gr.; urzica dioica (frunze) - 25 gr; melisa (frunze) - 25 gr.; sale (frunze) - 25 gr.
O lingura cu acest amestec se opareste cu 1 pahar cu apa clocotita. Se infuzeaza, se bea cate un pahar, dimineata si seara.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024