mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
» Epidermofitia

Epidermofitia







Este o boala foarte contagioasa a straturilor superficiale ale pielii si unghiilor, provocaia de ciuperci de genul epidermofitonului. Parul nu este afectat. Exista doua feluri de epidermofitie - inghinala si a picioarelor. Rosaturile, impuritatile de pe piele, transpiratia favorizeaza contagierea. Pe pielea pliurilor inghinale apar pete roz bine conturate, cu descuamare la suprafata, iar la periferie, uneori, se constata mici basicute; procesul se poate extinde pe scrot, penis si fese. in epidermofitia picioarelor, intre degete, pielea se inroseste, se descuameaza, necesita scarpinare; aproape intotdeauna, intregul proces se muta pe talpa si pe partile laterale ale picioarelor. Se constata o mancarime puternica, edeme umede (cu supuratie), iar in unele cazuri, este posibila o complicatie cu piodermita sau eczema. Uneori, epidermofitia si rubrofitia sunt insotite de eruptii alergice pe corp si palme.


Un anumit rol in tratarea afectiunilor micotice ale picioarelor il joaca tele medicinale. Exista date ca peste 1000 de asemenea te, din 137 de familii, au proprietati antimicotice. Unele dintre ele au trecut probele experimentale si clinice. O serie de produse medicamentoase cu proprietati antimicrobiene si antimicotice, folosite in prezent, se fac din te medicinale. De exemplu, acidul salicilic si benzoic si unele derivate ale lor se obtin din salcie si tavalga, liutenurinul - din nufarul galben, novoimalinul - din sunatoare, diversele furocumarine - din te apartinand familiei um beli ferelor, rutelor, compozitelor etc.
Eficiente sunt si unele esente alimentare: de migdale, capsuni, sine, coarne etc. In continutul lor intra aldehide - substante aromatice volatile, cu actiune antimicrobiana, antimicotica, manifestata fata de trihofitonul interdigital si rosu.
Gudronul, in particular cel de mesteacan si pin, are proprietati antimicotice. Foarte frecvent, pentru tratarea epidermofitiei si a altor micoze, gudronul se foloseste in alifii (cu o concentratie de 5-l0%), singur sau in combinatii cu sulf, acid salicilic, naftalan. Adesea, gudronul intra in componenta asa-numitelor lacuri - solutii coloidale de gudron, cu concentratie 2-5%. Folosirea coloidului in practica
[medicinala este considerata mai convenabila decat utilizarea unor componente similare, sub forma de unguent. La fel de bine se descurca, in aceasta afectiune, si alifia de propolis, concentratie 20%. Proprietati antimicotice au si preparatele din rasinoase, brad argintiu, eucalipt vergiform, malin, plop negru, rostopasca mare,
mustar etc.In evolutia acuta a epidermofitiei sau agravarea drastica a procesului cronic, se recomanda fitopreparate cu proprietati antialergice, antiifiamatorii si antiedemice.


Merisor (frunze) - 15 gr.;


sunatoare (iarba) - 20 gr.;

musetel (flori) - 15 gr.;


coada-soricelului (iarba) - 10 gr.;

Viola tricolor (iarba) - 15 gr.;


coada-calului (iarba)- 15 gr.;

eucalipt (frunze) - 10 gr.
5 gr. de amestec se oparesc cu 200 ml de apa clocotita si se lasa la infuzat. Se bea ca un ceai, cate 1/2 pahar, de 2 ori pe zi. Cura dureaza 2-3 saptamani.
Concomitent, se recomanda prisnite, bai de te cu amestecul de te mai sus prezentat (doza de te pentru 1 1 de apa se mareste de 4 ori), sau bai cu infuzie de iarba-rosie, scoarta de stejar, seminte de in, iarba de coada-soricelului etc. Baile se fac pana cand inceteaza supuratia. Dupa disparitia acesteia sau o data cu diminuarea ei considerabila, se folosesc paste sau alifii de zinc care contin gudron, tinctura de calendula.
Complexul tratament al epidermofitiei placutelor unghiale include, obligatoriu, indepartarea, focarelor de infectie micotica si aplicarea masurilor antiepidemice.
Profilactic, este de dorit ca seara, dupa spalarea picioarelor, sa se foloseasca otet de mere sau frectionarea pielii picioarelor cu solutie de rotocan sau tinctura de calendula, cel putin de 2-3 ori pe Produse populare


1. Amestecul 1

Munteanca (iarba) - 8 gr.;


Viola tricolor - 8 gr.;Iarba-rosie- 10 gr.

Amestecul de te se opareste cu un pahar cu apa clocotita. Se administreaza cate 2 linguri, de 4 ori pe zi.
2. in bolile micotice ale picioarelor, se ung zonele afectate cu suc de laptele-cucului, sau, zilnic, seara, se fac bai fierbinti la picioare, in decoct facut din partea aeriana a aceleiasi te, timp de 10 minute.
3.0 mixtura de borax si glicerina, in proportie de 1:1, folosita ca o alifie, ndeca repede o afectiune micotica a picioarelor.
4. Un decoct tare de calendula produce, adesea, un bun efect. Se foloseste la baile pentru picioare.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024