mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
» Cancerul pielii

Cancerul pielii







in aproximativ 80% din cazurile de cancer al pielii se observa existenta unui bazaliom care, in mod foarte conventional, a fost inclus in categoria tumorilor maligne, desi metastazeaza extrem de rar si, practic, nu duce la un deznodamant letal. Etiologic, bazaliomul este legat de dereglari neembrionare si, in mai mica masura, de actiunea


excitantilor cancerigeni.

Bazaliomul se localizeaza mai ales in jumatatea superioara a fetei: pe buza superioara, palioanele urechilor, nas, obraji, pliurile nasului si ale buzelor. Apare, preponderent, la varsta medie si inaintata.
Clinic, se constata o crestere lenta. Bpiteliomul bazo-celular se dezvolta dintr-o pata mica, nodul sau hipercheratoza limitativa, ii sunt caracteristice: coloritul roz-deschis sau in nuanta cerii, absenta componentei inflamatorii, precum si o margine subtire, destul de compacta, stralucitoare, penetrata de teleangiectazii, de forma unui mic rulou. in interiorul acestuia se pot distinge anumiti noduli mici, stralucitori, perlati, destul de patognomonici pentru un epiteliom. in centrul focarului se formeaza o papula care se erodeaza si se acopera cu o crusta, Focarul se mareste treptat si se ulcereaza. In majoritatea cazurilor, ulceratia care se formeaza de-a lungul multor luni si ani, se mareste incet, marindu-si, treptat, suprafata. Baza ulceratiei este neteda, iar la periferie exista un mic rulou compact sau compus din grauncioare cam de consistenta unui cartilaj.


Concomitent, se poate produce cicatrizarea ulceratiei la centru sau pe una din marginile acesteia. Mai rar se observa adancirea ulceratiei; in acest caz, infiltratul ei distruge tesuturile adiacente, inclusiv osul.

Metode populare
Cucuta. De demult, eczema si cancerul pielii se ndecau cu
alifie din inflorescente proaspete, bine maruntite, care se amestecau cu vaselina in proportie de 1:1. Zona afectata se unge o data la 3 zile, fara a se pansa. Se maseaza timp de 3-5 minute.
Lintea-de-balta - in medicina chineza si cea tibetana, se foloseste atat extern (se marunteste bine, prin frecare, si se combina cu vaselina, in proportia 1:1), cat si intern, sub forma de infuzie.
Decoct - Peste 30 gr. de linte, se toarna 500 ml de apa, se fierbe timp de 5 minute, se infuzeaza 3 ore, se filtreaza. Se bea cate ½ de pahar, de 3 ori pe zi.
Tinctura - Peste o lingura cu linte-de-balta uscata se toarna 200 ml de vodca. Se lasa la macerat timp de 10 zile, se filtreaza. Se administreaza cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi.
Flori de cartofi - Se usuca la umbra, se maruntesc pana den pulbere, se amesteca cu vaselina sau unt nesarat (1:1). Se aplica sub forma de pansamente medicinale. Concomitent, se bea infuzie din flori de cartof. Peste o lingura cu flori, se toarna un pahar cu apa clocotita, se infuzeaza o ora, se filtreaza. Se bea cate \'/: de pahar, de 3 ori pe zi.
Ferula - Se amesteca radacina de ferula, marunt razuita, cu unt de vaca (1:1) sau fiertura de ferula se amesteca cu vaselina (1:4). Se ung zonele afectate, de 2 ori pe zi.
Concomitent, se bea si decoct din radacini de ferula: peste o lingura cu radacini foarte bine maruntite se toarna 0,51 de apa clocotita si se infuzeaza 3 ore. Se bea cate t/3 de pahar, de 3 ori pe zi.
Cuscuta - O lingura cu iarba (de cuscuta) se opareste cu 1 pahar cu apa clocotita. Se infuzeaza o ora, se bea cate lA de pahar, de 3 ori pe zi. Concomitent, portiunea de piele afectata se unge cu alifie de cuscuta (se prepara la fei ca alifia de ferula).


Smochina - Proaspata sau dupa ce a fost indeiung inabusita in unt presat, se foloseste in oncologie ca produs care impiedica dezvoltarea tumorilor.
Rostopasca - in bolile canceroase ale pielii se foloseste o alifie facuta din rostopasca si 3-4 parti de vaselina sau pulbere din iarba de rostopasca si vaselina, in proportia 1:1. Se bea incepand cu o picatura si ajungand pana la 30, apoi descrescator, cu Va de pahar cu apa, o data pe zi. Se poate bea infuzie de iarba (in lipsa tei proaspete de rostopasca). O lingura cu iarba uscata se opareste cu 1,5 pahar cu apa clocotita, se infuzeaza. Se bea cate 1/3 pahar, de 3 ori pe zi.
Stanjenelul galben - in cancerul glandelor mamare se fac cataplasme din infuzie de iris sau stanjenei galben, din suc de pere salbatice, sau se aplica pe zona afectata o pasta (terci) din radacini, zilnic, timp de o luna.
Crusin, tip arin - Cand organele sexuale sunt afectate la exterior se fac cataplasme si spalaturi cu infuzie din frunze de crusin, tip arin, cu adaos de alaun (piatra acra).
Siminocul-de-balta~Se foloseste in tratarea cancerului pielii si a ulcerelor trofice. Prin fierbere, se obtine un decoct tare; se face o alifie din o parte decoct si 4 parti de unt nesarat (cu un mic adaos de miere). Concomitent, se bea decoct din siminoc (60 gr. !a 1 I de apa clocotita), cate 1/3 de pahar, de 3 ori pe zi.
Calendula medicinala (galbenele) - Peste o lingura cu radacina maruntita se toarna 0,5 I de apa clocotita si se infuzeaza timp de 3 zile. Se bea cate V* de pahar, de 4 ori pe zi.
Pentru a intarzia evolutia tumorii, se foloseste: ulei de brad alb, radacina de lemn-dulce, tinctura din radacini de ginseng. aralia,
eleuterococ.In cancerul mucoasei bucale, se clateste gatul (facandu-se gargara) cu suc de patlagina, stea-calului, hrean sau macerat de menta in otet.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024