mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Vitaminoterapia
Index » Boli si tratamente » Vitaminoterapia
» Prevenirea cancerului

Prevenirea cancerului






Celulele canceroase se divid precum celulele normale, dar, spre deosebire de acestea, ele continua sa se divida fara nici o restrictie si indeaza diverse organe ale corpului. Cand celulele normale sunt cultite in afara corpului in se Petri, in conditii de laborator, intr-un
procedeu numit cultura celulara*, diviziunea lor este limitata si fiecare din ele moare la un moment dat, chiar cand are asigurati nutrientii necesari si spatiu de dezvoltare. In acest sens, celulele normale pot fi considerate muritoare, in timp ce celulele canceroase sunt nemuritoare. Celulele canceroase continua sa seInmulteasca fara limita, in sele Petri, in conditii de laborator, daca au asigurate hrana si spatiul necesare.

Cancerul se poate forma in orice organ compus din celule divizibile (madu osoasa, piele, intestine, ftesticole), sau din celule care in mod normal nu se divid, dar care pot fi stimulate sa se divida (celule hepatice, celule ale creierului).
Unele tumori apar mai ales la copii. Intre acestea, neuroblastomul (in cavitatea abdominala), tumoarea Iui Wilms (in rinichi), blastomul medular (in creier), blastomul retinei, unele tipuri de leucemie (boli ale sangelui). Pe de alta parte cancerele colonului si cele rectale apar, in genere, la persoane trecute de cincizeci de ani. Majoritatea celorlalte cancere poate surveni la orice rsta. Cancerul apare nu doar la fiinte umane, la alte mamifere, dar si la organisme inferioare, cum ar fi reptilele, pestii, broastele, serpii, moluste.




Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor