mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Dezvoltarea copilului nou nascutul sl sugarul
Index » Sanatatea familiei » Mama si copilul » Dezvoltarea copilului nou nascutul sl sugarul
» Cum trebuie sa fie somnul si cat trebuie sa doarma un copil in 24 ore ?

Cum trebuie sa fie somnul si cat trebuie sa doarma un copil in 24 ore ?







Nou-nascutii (in primele 30 de zile de viata) dorm continuu, 20'22 ore din 24, trezind u-se doar la supt, dupa care adorm din nou.
Pe masura ce cresc in rsta, copin au nevoie de mai putine ore de somn.
In primii 3 ani, somnul de dupa-amiaza (siesta) este obligatoriu in timpul zilei, in orele calde, ra. Iarna, copilul mic dormi inainte de ora 11 dimineata sau dupa ora 3 dupa-amiaza ; aceasta ca sa se poata face plimbarea, posibila iarna, numai in acest interl. De la 5 la 1! ani, copilul are nevoie de 11 ore de somn, de la 8 la 12 ani,-l0 ore, iar de la 12 la 15 ani, 9 ore. Trebuie sii subliniem ca existenta televizoarelor, a aparatelor de radio si obiceiul parintilor de a se culca tarziu, impiedica educarea copiilor pentru un somn rapid si fix programat.



Un nou-nascut sau un sugarul va face diaree ?" class="alin2">sugar mic doarme, de obicei, un somn sanatos, in ,;pozitie de confort\", cu manutele ridicate langa urechi, respira profund si regulat, tresarind usor din cand in cand. Uneori, somnul poate fi mai agitat, cu respiratii superficiale, alternand cu altele mai rare si mai profunde. Sugarul, urmarit in somn, isi sperie uneori mama grijulie, prin faptul ca deschide si inchide ochii, face miscari de supt sau casca. Din aceasta stare de somnolenta, copilul poate reintra in somn profund sau, dimpotri, devine mai agitat, dand din picioruse si tipand : are colici, ii este sete, foame sau este ud !


Alimentatia si digestia influenteaza enorm somnul copilului. Respectandu-i orele de masa si ratiile, copilul raspunde prinlr-un somn linistit. in patutul Iui, pe intuneric, in liniste, eventual leganat bland cate minute, el adormi curand.Infasat prea strans, incat sa i se impiedice respiratia, invelit prea gros, pana la transpiratie, sugarul avea ' si \" da, nopti albe.
Fenobarbitalul (luminaletel\'e) de copii (0,015 g) se vor da cu indicatia medicului si in doze calculate de dansul. Copin care totusi nu dorm, tipa in somn, sunt agitati si nervosi, trebuie zuti de medic, caci exista multe cauze ale insomniei.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024