mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Simptomele copilariei
Index » Sanatatea familiei » Enciclopedie a sanatatii » Sanatatea copiilor » Simptomele copilariei
» Epilepsia

Epilepsia








in Marea Britanie, o persoana din 130 are epilepsie, asa ca aceasta afectiune e departe de a fi o raritate. Este o tulburare a creierului care produce in mod spontan o dezordine in actitatea sa electrica, dar, in ciuda a ceea ce se crede, cei mai multi copii cu epilepsie au o inteligenta absolut normala.
Simptome. Crizele de epilepsie pot lua oricare dintre formele descrise la p. 234.In afara de crizele tonic-clonice si crizele de absenta descrise mai inainte, unele tipuri de criza apar in timpul somnului, ramanand prin urmare ncdctcctate deoarece nimeni nu le vede.
Singurul indiciu al acestor crize nocturne poale fi limba muscata sau alt simptom asociat. in copilarie pot aparea si asa-nu-mitele spasme infantile, care se produc de cateva ori pe zi. Ele se manifesta brusc si constau din episoade scurte si olente, in cursul carora copilul se ghemuieste si apoi isi destinde intregul corp, dupa care se relaxeaza cu un strigat scurt, ascutit. Aceasta afectiune e foarte rara, dar poate fi foarte grava si de aceea este tal sa fie diagnosticata cat mai din timp.

Cand sa apelati la un doctor. Duceti copilul la spital pentru examene amanuntite imediat dupa ce a avut o prima asemenea criza. Va fi supus, printre altele, la un examen numit electroencefalograma (EEG), care masoara actitatea electrica a creierului si poate indica despre ce tip de convulsii e vorba si care este cauza lor.

Cum puteti ajuta copilul. Societatea Britanica de Epilepsie face o serie de recomandari cu prire la ajutorul pe care-l puteti da copilului cu epilepsie. Iata o parte dintre ele:
» Acceptati copilul drept ceea ce este - o persoana, altminteri normala, care se intampla sa aiba convulsii - si incurajati-l sa vada lucrurile la fel
» Aveti grija ca fiecare dintre copin pe care-i aveti sa primeasca o parte egala din afectiunea, timpul si energia dumneavoastra
» Concentrati-va asupra lucrurilor pe care copilu! le poate face, si nu asupra celor pe care nu le poate face
» Distrati-va impreuna, ca o familie unita
» Nu va grabiti sa-i sariti copilului in ajutor daca nu are nevoie in mod zibil de ajutor
» Nu va restrangeti ata de familie din pricina epilepsiei
» Nu tratati copilul cu epilepsie altfel decat pe ceilalti
» Nu lasati copilul sa se perceapa pe sine drept bolnav ori sa foloseasca epilepsia drept scuza pentru a nu face anumite lucruri.

Sfaturile oferite de Societatea Britanica de Epilepsie sunt atat de rezonabile si de pozitive incat as indemna pe orice parinte de copil cu epilepsie sa contacteze aceasta asociatie si sa profite de indicatiile lor pline de bun-simt.
Tratament. Daca se dovedeste ca arc epilepsie, copilul va trebui sa inceapa un tratament medicamentos care se ia regulat, pentru a preveni convulsiile. De asemenea, daca puteti identifica vreuna dintre cauzele ce declanseaza convulsiile - de exemplu, faptul ca sta prea aproape de telezor -, incercati sa etati situatia respectiva. Scopul tratamentului este sa permita copilului sa aiba, in masura posibilului, o ata normala si activa. Cei mai multi copii cu epilepsie duc o ata fericita, cu totul normala.
Medicatia trebuie continuata pana cand se constata ca, timp de doi ani, copilul n-a mai avut nici o criza. E realmente foarte important sa aveti o atitudine pozitiva, in asa fel incat copilul sa aiba o copilarie cat mai fireasca si mai lipsita de griji.
Prevenire. in stadiile initiale ale epilepsiei, pana cand reusiti sa tineti sub control convulsiile, exista anumite actitati care ar trebui etate, pentru ca o criza brusca ar putea pune in pericol ata copilului. Printre acestea se numara mersul cu bicicleta pe strazi circulate sau inotul de unul singur (daca un. adult inoata alaturi de copil, este in regula).

Tipareste Trimite prin email




Pe aceeasi tema:
Igiena mintala si sarcina
Igiena mintala a copilului
Simptomele copilariei
Ghid de medicamente pentru copii




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai