Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
Baiatul meu (2 ani) are o "hipertrofie volumul marit de timus - descoperita la radioscopie. este periculoasa ? ce trebuie facut ?
Glanda numita timus, situata in capul pieptului, in spatele sternului, inaintea traheei, sub glanda tiroida, are o greutate de cea 20-25 g la copil. La radioscopie apare ca doua umbre inguste, ale celor 2 lobi, imbracand lateral inima.
Cand este mult marit, imaginea apare ca niste aripi, usor de diagnosticat la razele X. Marirea exagerata a timusului provoaca un suierat si o greutate in inspiratie, deasupra furculitei sternale, crize intense do gafaiala (dispnee), care se agraveaza cand copilul e culcat pe spate.
In literatura de specialitate s-au citat si cazuri de moarte subita prin. timus prea mare. Am intalnit si noi cazuri de timus marit, datorita unor boli infectioase su-praacute. .
In orice caz, nu este pericol de moarte prin timus marit la rsta de 2 ani. 2-3 sedinte de roentgen (raze X) vor reduce volumul exagerat ol glandei si totul intra in normal.