mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tehnicile hormonale de lupta impotriva imbatrinirii
Index » Dieta nutritie » Sa ramanem tineri » Tehnicile hormonale de lupta impotriva imbatrinirii
» Hormonii

Hormonii







Coordonarea functiilor exercitate de diferitele organe se bazeaza pe sisteme de comunicare care opereaza in organism pentru a mentine echilibrul functional indispensabil vietii. Sistemul endocrin actioneaza prin intermediul unor substante chimice: hormonii. Sint substante de natura organica foarte variata, derivind din colesterol, din protide sau din amino-acizi.
Hormonii sint eliberati in mediul interior, unde circula si difuzeaza pina la tesuturile-tinta. Prezenta, la niveluj celu-lelor-tinta, a receptorilor specifici hormonilor la care aceste celule sint sensibile explica proprietatile generale ale legaturii hormonale1. Acesti receptori sint cuplati cu meolismul celulei efectoare. Au fost identificate doua tipuri de sisteme de cuplare, unul ce intervine la nivelul citoplasmei celulei--tinta (efect secundar mesager), celalalt la nivelul nucleului acestei celule (efect de regularizare genetica). Acest din urma sistem pune in joc o categorie de receptori asa-zisi nucleici, al caror rol este extrem de important. in general, hormonii apar precum niste mesageri chimici care ocupa un loc esential intr-un numar foarte mare de functii organice (daca nu chiar in toate). Unii sint indispensabili cresterii organismului, dezltarii facultatilor cerebrale, diferentierii sexuale si functiilor de reproducere. Ei controleaza, asadar, armonia formelor si formarea personalitatii. Cea mai mare parte a hormonilor intervin, in grade diferite, in diferite meolisme protidice, lipidice, glucidice, hidrice si minerale. Ei sint, impreuna cu organele pe care le influenteaza si cu sistemul ners vegetativ care contribuie la regularizarea lor, agentii principali ai mentinerii homeostaziei1 in organism. Unii au un rol deosebit de important in fenomenele de adaptare la agresiunile externe. Noi nu ne m opri decit asupra hormonilor care au un rol mai mult sau mai putin direct in procesul de imbatrinire.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor