mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Automasajul
Index » Boli si tratamente » Automasajul
» Gimnastica ochilor

Gimnastica ochilor







se executa din pozitia asezat pe un scaun, cu coloana vertebrala dreapta, eventual rezemata de spatarul scaunului, picioarele incrucisate, iar mainile se sprijina pe genunchi, cu podul palmelor in sus. intregul corp va fi intr-o stare de relaxare, calm si concentrare asupra diferitelor faze ale exercitiului, pe toata durata acestuia capul trebuind sa ramana perfect imobil, miscandu-se numai globii oculari. Se ridica prirea in sus, se ramane astfel cateva secunde, apoi se coboara incet prirea, dupa care se rene la normal. Aceeasi miscare se executa apoi de la stanga la dreapta si invers, dupa care se rene iarasi la pozitia normala. Acest exercitiu este indicat celor care sufera de insomnie.

Siguranta pasilor: in pozitie verticala, pe varfurile picioarelor, se ramane astfel cateva secunde, se trece greutatea corpului pe calcaie aceeasi perioada de timp, apoi se rene la normal.

Pentru mentinerea sigurantei pasilor se recomanda sa se mearga mai mult pe calcaie, intrucat prin acest exercitiu se contracta muschii posteriori ai gambei.
Fiecare exercitiu se poate executa de 5-20 de ori, in functie de timpul disponibil si de conditiile pe care le ofera mediul ambiant.In ceea ce priveste dieta alimentara, dr. Mihail Zavergiu recomanda un regim rational, care sa ofere celulelor ceea ce le trebuie si sa nu le intoxice cu produsii chimici prezenti in majoritatea alimentelor conservate.

Trebuie consumate cat mai multe fructe proaspete, salate, sucuri naturale si etate mancarurile cu mult ardei iute, piperate sau prea sarate.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor